Bas Klein Haneveld sluit het ONK Enduro op positieve wijze af in Harfsen

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team heeft het Open Nederlands Kampioenschap enduro in Harfsen op positieve wijze af weten te sluiten. Klein Haneveld was de hele dag in strijd om de tiende plaats in de scratch en het lukte hem om dit gevecht in zijn voordeel te beslissen. In de E2/3 klasse kwam hij net tekort om zesde te worden en sloot de dag af op een zevende plaats!

De dag begon met veel regen en het zou de hele dag regenachtig blijven. Gelukkig werd het na twee ronden droger waardoor het uiteindelijk toch uit liep op een mooie dag. De organisatie had drie mooie proeven uitgezet met bos met snelheid, wat minder snelheid, bouwland en op en om de crossbaan van Harfsen.

Bas begon gelijk lekker aan de dag en wist dit de rest van de dag verder te zetten. In de scratch streed hij om de tiende/elfde plaats. Bij het ingaan van de laatste ronde keek hij nog tegen een achterstand aan van zo’n vijf seconden maar omdat hij een erg sterke laatste ronde reed, slaagde hij erin om het gevecht in zijn voordeel te beslissen en tiende te worden in de scratch.

In zijn eigen klasse kwam Bas net vier seconden tekort voor de zesde plaats en finishte op een zevende plaats in de E2/3 klasse.

Bas zal nu even rust nemen en zich vervolgens gaan voorbereiden op seizoen 2022.

error: Alert: DIT MAG NIET !!