Max Schwarte zijn enduro seizoen 2021

Einde seizoen enduro 2021

Wat heb ik een super gaaf en leerzaam seizoen mogen beleven dit jaar, dit mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning die ik van jullie heb mogen ontvangen.

17 en 18 april

Het was voor mij het eerste jaar dat ik alle EK wedstrijden ging rijden, het avontuur begon in april in  Italië waar ik op de eerste dag voorzichtig ben begonnen de  tweede dag ging het rijden een stuk beter. Door een fout op de route mijn koppelingsdeksel kapot gevallen waardoor ik veel tijd verloor en tijdstraf opliep. Verder was het een super mooi weekend waar het na de finish pas begon te regenen.

4 juli

Mijn eerste BK in Lierneux was een gladde enduro met af een toe een bui. Met 2 valpartijen als 4e Nederlander gefinisht.

7 en 8 augustus

De 2e EK in Tsjechië was een zware met veel moeilijke klimmen waar ik niet in 1x boven kon komen, toch de eerste dag goed kunnen finishen zonder straf minuten. In de nacht een hoop regen gevallen waardoor de route en proeven nog moeilijker werden. Waardoor er weer een aantal klimmen niet in 1x lukte, hierdoor de tweede ronde moe en met 10 minuten tijdstraf begonnen. De 2e ronde was de route erg kapot gereden en had ik al 20 minuten tijdstraf had. Mede hierdoor besloten om na de crossproef te stoppen.

30 augustus tot en met 4 september

Mijn eerste zesdaagse verliep niet helemaal zoals ik gehoopt had. De eerste dag viel ik al vroeg op de dag op de route waardoor ik een geschaafde arm en een zere schouder had en later nog een x op een proef. De eerste dag ook te voorzichtig gereden.

De 2e dag begon best goed totdat op de 3e proef mijn voorwiel weggleed op de stenen en mezelf opving met mijn onderarmen wat erg pijnlijk was. De dag wel weer kunnen finishen.

De 3e dag ging een stuk beter en ben  ik niet gevallen.

Dag 4 was een moeizame dag. Na een kleine schuiver op proef 2, hard tegen een boom gereden op proef 3 waardoor het stuur krom was en scheef stond. Omdat het allemaal niet lekker liep en er nog 1.5 dag gereden moest worden was het mentaal niet zo makkelijk maar de motor weer netjes binnen gekregen.

De laatste dag in het bos ging weer een beetje zoals het moest, niet gevallen en 2x een goede proef gereden. Deze dag ging een stuk makkelijker omdat ik wist dat er hierna alleen nog de slotcross kwam.

Eindelijk de slotcross, na een slechte start een hele goede wedstrijd gereden en voor elk plekje gevochten. Na afloop dan ook zeker tevreden en blij dat ik mijn eerste zesdaagse uitgereden heb.

 18 en 19 september

De 3e EK was in Polen, op vrijdag begon het met regenen en dit bleef zaterdag ook nog lichtjes doorgaan waardoor de route erg nat was met veel moddergaten. De extreem proef ging erg moeizaam, de enduro proef ging redelijk en de crossproef ging goed. Zo goed dat ik op de droge zondag hier een x snelste was van mijn klasse.

25 september

Eindelijk begon dan mijn 2e Nederlandse enduro seizoen. In Vorden op 11 seconden het podium gemist van mijn klasse, dus dat smaakte naar meer.

30 september, 1 en 2 oktober

De EK in Hellendoorn, op 5 minuten rijden van mijn huis. Ik had er super veel zin in. Toen reed ik ook nog de eerste tijd van mijn klasse op de proloog dus dat was top.

De eerste dag ging goed, met 2x een eerste tijd op proef 1, 3e geworden van mijn klasse en 4e bij de ONK met maar 4 seconden achter de nummer 3.

Ook bij de laatste EK mocht de regen niet ontbreken. ‘s nachts had het aardig regent waardoor het de eerste ronde aardig glad was. In de eerste proef een x gevallen waar ik veel tijd heb verloren. De rest van de dag ging super en de tijden van de eerste 3 lagen de hele dag erg dicht bij elkaar. Op 2 seconden 2e geworden wat een 3 plaats opleverde over het weekend, en een 4e plaats bij het ONK.

In de eindstand van het EK kampioenschap op een 5e plaats geëindigd.

9 oktober

De 3e wedstrijd van de ONK was in Bergeijk. De dag begon stijf en het rijden ging niet goed voor mijn gevoel. Het ging op het gegeven moment wel wat beter, totdat het mis ging de laatste ronde, op een snel knippen pad hard eraf. Gelukkig zelf nergens echt last van alleen wel veel tijd verloren. Nog wel 3e geworden.

16 oktober

De 4e wedstrijd was in Zelhem, met een lange proef op het Hengelse zand, hier verloor ik de eerste ronde 24 seconden op de eerste man. Deze tijd reed ik dicht tot 16 seconden. Met 5 proefwinsten super tevreden gefinisht.

30 oktober

De laatste ONK van 2021 op een 250 2 takt. Aan het begin van de dag was het nog even wennen. Maar het ging gelijk al best goed. Hele dag erg constant gereden en weinig fouten gemaakt. 3e geworden in de E1 klasse.

Daarmee ben ik 3e geworden in de eindstand van de E1 klasse en 6e in de inters scratch.

Een top seizoen gehad waarin ik erg veel heb geleerd. Iedereen die mij geholpen heeft met volg rijden, verzorgen, sponseren, supporten of op welke manier dan ook geholpen heeft heel erg bedankt!

Op naar 2022!

error: Alert: DIT MAG NIET !!