Valpartij kost Bas Klein Haneveld zesde plaats in ONK Enduro Zelhem

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team was lang op weg naar een zesde plaats in het ONK Enduro in Zelhem. Echter een valpartij in de voorlaatste proef zorgde ervoor dat hij bijna een halve minuut verloor en uiteindelijk genoegen moest nemen met een achtste plaats!

Op vrijdag verkende Bas de drie uitgezette proeven. Het waren mooie proeven waarbij proef 1 op het zand was waar ze in het verleden ook mooie proeven hebben gehad. Ook dit jaar was dit het geval met een hele mooie, lange proef van 9 kilometer.

Bas ging om 08:33 uur van start en leverde zijn motor aan het einde van de enduro om 13:57 uur weer in waardoor hij een kleine 5,5 uur op de motor heeft gezeten. In de eerste proef begon hij gelijk met een sterk concurrerende proeftijd. Proef 2 en 3 liepen iets minder en hier deed hij er in de tweede en derde ronde een schepje bovenop.

Bij het ingaan van de derde ronde stond Bas op een mooie zesde plaats in de E2/3 klasse en negende in de scratch. Omdat Bas met vier a vijf andere rijders dicht bij elkaar stond, moest hij scherp blijven rijden. Helaas ging het toen mis voor Klein Haneveld. ‘’In proef 2 van de laatste ronde heb ik een fout gemaakt waarbij ik viel en daarna door de val mijn voorrem achter de handkap bleef haken en mijn stuur scheef stond. Ik verloor hierbij zo’n 25 seconden en verspeelde hierbij de mooie zesde plaats in de E2/3 klasse en een negende plaats in de scratch,’’ vertelt Bas.

Nadat hij een klein beetje teleurgesteld terug blikt op de voorlaatste proef, is hij achtste geworden in de E2/3 klasse en elfde in de scratch. Op zaterdag 30 oktober wordt de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verreden in Harfsen.

Fotocredits – Roos Kiffen

error: Alert: DIT MAG NIET !!