Bas Klein Haneveld kent goede opbouw in ONK Enduro in Bergeijk

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Bergeijk achtste geworden in de E2/3 klasse. Hij bouwde zijn wedstrijd goed op en wist gedurende de dag steeds betere proeftijden neer te zetten. Helaas verloor hij bij een valpartij veel tijd omdat er lint om zijn lichaam en motor was gekomen, dat hij eerst moest verwijderen voordat hij zijn weg kon vervolgen.

De club had drie hele mooie proeven uitgezet waardoor Bas enorm uitkeek naar de wedstrijd. Er moesten drie ronden gereden worden met daarbij twee extra proeven waardoor de uitslag bepaald werd aan de hand van elf proefuitslagen!

Omdat Bas op vrijdag geen tijd had gehad om de proeven te verkennen, was het tijdens de eerste ronde even goed opletten. Ondanks dit wist hij tijdens de eerste ronde goede proeftijden neer te zetten. Helaas maakte hij even een keer een valpartij waarbij hij lint van zijn lichaam en motor moest verwijderen. Kostbare tijd ging hierbij verloren maar Bas herstelde zich goed en werkte voor de rest een goede enduro af. Hij heeft de hele dag lekker kunnen rijden en heeft de wedstrijd goed op kunnen bouwen waarbij zijn proeftijden steeds scherper werden.

In de E2/3 klasse eindigde Bas op een achtste plaats en in de scratch eindigde hij als twaalfde. Het Open Nederlands Kampioenschap Enduro gaat momenteel in een hoog tempo door want aanstaande zaterdag staat alweer de volgende enduro op het programma in Zelhem!

error: Alert: DIT MAG NIET !!