Bas Klein Haneveld constant in EK en ONK Enduro in Hellendoorn

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team was het afgelopen weekend tijdens het Europees en Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn constant. Klein Haneveld mist de snelheid nog wat ten opzichte van de kopmannen maar werkte twee constante dagen af waarin hij in zowel het Open Nederlands Kampioenschap als het Europees Kampioenschap ruim in de top tien wist te finishen.

Op donderdagochtend vertrok Bas vroeg naar Hellendoorn voor de motorkeuring. De perfect geprepareerde Altop Husqvarna kwam feilloos door de keuring. Vervolgens heeft hij de tijd genomen om de vier proeven te verkennen. Aan het einde van de middag stond er een proloog op het programma. Deze werd op en rondom de crossbaan van Hellendoorn gehouden. Het was een korte proloog van ongeveer drie minuten en alles liep hierin lekker voor Bas zodat hij zich met een goed gevoel kon gaan voorbereiden op de lange dag die op hem op zaterdag te wachten stond.

Bas keek enorm uit naar de wedstrijd omdat het altijd mooi is om een EK wedstrijd op Nederlandse bodem te rijden. Om 09:03 uur ging hij van start voor een dag van zo’n zeven uur op de motor. Bas had zich voorgenomen om niet teveel op andere rijders te letten en vooral met zichzelf bezig te zijn. ‘’De snelheden lagen erg hoog op de snelle tricky paden met wortels en knipgaten. Ik reed hierdoor erg krampachtig omdat ik toch wat teveel na begon te denken over de risico’s als het mis zou gaan. Dit kwam niet ten goede van mijn tijden, want aan het eind van de dag viel het me toch erg tegen hoe ver ik van de snelste mannen eindigde. Ik weet waar het aan ligt, maar ik moet er op dit moment vrede mee hebben. Ik werd op de eerste dag negende in de EK klasse en zevende in het ONK,’’ vertelt Bas.

De tweede dag verliep nagenoeg hetzelfde als de eerste dag. Op deze dag wist Bas achtste te worden in de EK klasse en legde in de ONK klasse beslag op een zesde plaats. Aankomende zaterdag zal hij starten in de volgende ONK Enduro in Bergeijk.

error: Alert: DIT MAG NIET !!