ONK Enduro – Coronajaar 2021

In het jaar waar de Corona wederom invloed heeft op veel takken van sport gaan wij (enduro organisatoren en KNMV) er nog steeds vanuit dat het najaar 2021 van start kan gaan (1e wedstrijd 25-09 in Vorden). Vervolgens is Hellendoorn* aan de beurt (29-09 t/m 02-10), Bergeijk (09/10), Zelhem (16/10) en de afsluitende tweedaagse enduro (Kampioensrit) in Harfsen op 29 & 30/10.

Inschrijving Vorden: zie deze link: https://vamc.nl/ogrit/inschrijving
Inschrijving Hellendoorn: zie deze link: https://www.mcnh.nl/ecenduro2021/ (link volgt z.s.m.)
Inschrijving Bergeijk: zie deze link: http://www.braboteam.nl/wedstrijd/ (link volgt z.s.m.)

*EK&ONK Enduro Hellendoorn
Voor wat betreft Hellendoorn: dit wordt toch een bijzonder evenement waar MCNH met alle goede moed (en soms wanhoop vanwege de vele regeltjes) blijft schakelen om het door te laten gaan. Zo ook organisatorisch, want MCNH heeft in samenspraak met de KNMV een aantal beslissingen moeten nemen omdat het grote aantal endurorijders niet verwerkbaar is op een wedstrijddag. Oftewel: het EK Enduro is leidend en derhalve het ONK Enduro ondergeschikt, daarom is het volgende besloten:
1. De EK- en Intersklassen (E1, E2/3) rijden de Proloog op donderdagmiddag/-avond 30-09 als ook de wedstrijddagen op vrijdag 01/10 en zaterdag 02/10.
2. De Nationale klassen N1, N2 en N3 rijden een 2-daagse nl.: vrijdag 01/10 en zaterdag 02/10 (maar géén Proloog).
3. De Nationale klasse NV50 rijdt een ééndaagse op vrijdag 01/10.
4. De Nationale klasse NV40 rijdt een ééndaagse op zaterdag 02/10.
De ONK rijders krijgen voor de wedstrijd in Hellendoorn een aangepast rijnummer (stickersetje). Dit omdat de EK ook met uitgegeven ONK rijnummers werkt. Voor de crossproeven en rekenkamer moeten rijnummers uniek zijn.

Geen Hobbyklasse en Dagstartklasse in Hellendoorn
De Hobbyklasse als ook de Dagstartklasse komen (helaas!) niet aan de start in Hellendoorn. Zowel MCNH als KNMV hadden deze sporters graag in Hellendoorn laten starten, maar het aantal rijders per dag overschrijdt een dusdanig groot aantal dat MCNH qua EK Enduro in de problemen komt. Aangezien de Intersklassen en de Nationale klassen (m.u.v. de Hobby en Dagstartklasse) een officieel KNMV kampioenschap rijden, valt de vervelende beslissing de kant van de Hobby- en Dagstartklasse op.

Aanvullend reglement ONK’s
Het aanvullend reglement voor de ONK Enduro competities is in de maak en wordt z.s.m. bekendgemaakt. Zo ook hoe je kunt inschrijven en betalen voor de wedstrijden. De inschrijflink voor Vorden werkt al sinds kort.

Club- en Handelaarteams
Opgaaf van clubteams en handelaarteams 2021 is ook weer mogelijk, hiervoor zijn aparte formulieren voor beschikbaar, zie bijlagen, maar deze komen ook online op de KNMV website beschikbaar (onder ‘enduro’).

Helmen keuren en barcodestickers
Voorafgaand aan de enduro in Vorden is er mogelijkheid om helmenkeuring te doen als ook barcodestickers plakken. De KNMV technische officials zijn in elk geval de volgende datums ter plaatse:
17 & 24 september Vorden tijdstip 17.00 uur tot 19.00 uur.

Zie ook deze link naar de informatieflyer als je een nieuwe barcodesticker nodig hebt voor je (nieuwe) enduromotor: https://knmv.nl/wp-content/uploads/2019/11/Barcodesticker-bij-enduro-2020.pdf

error: Alert: DIT MAG NIET !!