Max Schwarte – ISDE 2021 Rivanazzano Terme, Italië

Wat een ervaring, mijn eerste 6 daagse en dan gelijk in het Trophy team. De week voorafgaand aan de 6 daagse hebben we alle 9 proeven verkent, dit was meer dan 80 kilometer wandelen tegen de bergen op! Toen op de vrijdag de administratieve en mechanische keuring en foto´s maken.

Op maandag was het dan eindelijk zover, de start. De eerste dag voorzichtig begonnen. Een x gevallen op de route waarbij ik een geschaafde onderarm had en een zere schouder. De 3e proef was in een rivierbedding met veel stenen waar ik erg voorzichtig was en het dus ook niet goed ging. In de laatste proef ben ik nog een x gevallen op mijn zere arm. Het rijden was nog niet zoals het moest zijn, maar het begin was er.

De 2e dag was op 1 proef hetzelfde als dag 1. De eerste 2 proeven gingen weer redelijk. Daarna kwam weer de rivierproef waar ik wat meer wou aanzetten, dit lukt in het eerste deel best goed, totdat ik weggleed over een paar stenen en hard op mijn elle bogen viel. Hierdoor 1.5 minuut verloren, gelukkig trok de pijn al snel weg zodat ik de volgende proef weer kon aanzetten. In de laatste proef in de eerste bocht weer even snel gelegen, wat jammer was want de rest van de proef ging wel goed.

De 3e dag was de laatste dag op dezelfde route. De dag begon gelijk met een nieuwe proef die goed ging. De route was na 2 dagen aardig kapot gereden, maar hier niks mee gemaakt. Eindelijk een dag zonder te vallen. En het einde van de dag moesten er 2 nieuwe bandjes op, wat ook goed ging.
De 4e dag was er een andere route en 4 nieuwe proeven. De dag goed begonnen met een goede eerste proef, de 2e proef ging ook goed alleen een x zacht gevallen maar hier niet veel tijd verloren. Alleen ging het bij de 3e proef ff mis. Ik kwam in een chicane niet goed uit en vloog hierbij op een boom, hierdoor stond mijn stuur erg scheef en moest ik bijna de hele proef (bijna 10km) met een erg scheef stuur rijden. Deze bij de tijdcontrole weer aardig recht kunnen zetten. En de dag weer kunnen finishen.

De 5e en laatste echte enduro dag was eindelijk een dag waar ik tevreden over was. De proef in de wijngaard (nr. 2 en 5) ging echt goed met 2x een top 80 plek. Weer een dag zonder vallen.
Dag 6 begon vroeg met een lange route over de weg naar de crossbaan. Bij de baan lang moeten wachten voordat wij aan de beurt waren. Maar toen was het eindelijk zover. Ik mocht als 33e oprijden dus niet een super startplekje achter het hek. De start ging niet zo goed. Maar het rijden ging wel lekker. Veel rijders kunnen inhalen op een baantje waar moeilijk was in te halen. Erg tevreden gefinisht.

Toen was mijn eerste, erg stoffige, 6 days voorbij. Weer veel geleerd in de 6 dagen tijd. Erg blij dat ik gefinisht ben! Op een 95e plaats en een zilveren mediale. Dit nemen we weer mee in de wedstrijden die nog komen.
Ik wil al mijn sponsoren, supporters en iedereen die mij op welke manier dan ook geholpen heeft om dit mooie avonduur mee te mogen maken heel erg bedanken. In het bijzonder Jan Olthof voor het beschikbaar stellen van de fijne Sherco SEF300 en voor het volg rijden samen met Ties.

error: Alert: DIT MAG NIET !!