Gemengde gevoelens voor Bas Klein Haneveld na EK enduro in Tsjechië

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team heeft tijdens de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Tsjechië succes en tegenslag gekend. Ondanks dat de omstandigheden heel moeilijk waren, werkte hij een goede eerste dag af waarin hij elfde wist te worden maar wel kwam hij een keer ten val waarbij hij hard op zijn hoofd viel. Waarschijnlijk heeft hij hierbij een lichte hersenschudding opgelopen waardoor hij op de tweede dag al snel heeft besloten om uit de wedstrijd te stappen.

Op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd was er veel regen gevallen. Omdat er veel lastige klimmetjes en afdalingen in zaten, in combinatie met de gladde ondergrond, heeft Bas nog niet vaak zo’n moeilijke EK gereden.

De zaterdag verliep best goed voor Bas. ‘’Op de route kon ik bijna overal in één keer naar boven rijden en dat scheelde mooi veel energie. Na zo’n lange tijd niet in het Buitenland te hebben gereden (zesdaagse Portugal 2019) en laatste enduro in Enter (maart 2020) moest ik wel eerst even zoeken naar het juiste ritme en het gevoel met de stenen/ harde ondergrond. Aan het einde van de dag maakte ik alleen nog een fout op een stijle gladde afdaling, waarbij ik hard ten val kwam en met mijn hoofd hard op de stenen viel. Met een beetje hoofdpijn heb ik de dag met een goed gevoel afgesloten op een elfde plaats,’’ vertelt Bas.

De tweede dag beloofde een zware dag te worden want op zaterdagavond had het opnieuw enorm veel geregend. Bas werd met meer hoofdpijn wakker dan hij had gedacht en heeft aan zijn valpartij misschien toch een lichte hersenschudding overgehouden. Ondanks dit wilde hij toch proberen om te rijden. ‘’Ik wilde het proberen maar na de eerste proef heb ik besloten om te stoppen omdat ik het gewoon niet verstandig vond om zo ongeconcentreerd rond te rijden. Helaas, en de hele ochtend/ middag op bed gelegen, waar het gelukkig wel wat beter van is geworden. Met gemengde gevoelens heb ik deze EK afgesloten. Met een goed gevoel op dag 1 maar helaas heb ik dit gevoel niet af kunnen maken op dag 2. Nu op naar de Nederlandse wedstrijden, die op 25 september starten met mijn thuiswedstrijd in Vorden’’.

Fotocredits – Joy Wullink

error: Alert: DIT MAG NIET !!