Enduro’s Holten en Enter 2021 afgelast, deelname Uelsen onzeker

Nog voordat het ONK enduroseizoen 2021 van start is gegaan hebben twee enduro-organisatoren inmiddels moeten besluiten hun endurowedstrijd te annuleren. Holten (13 maart) en Enter (20 maart) gaan beide niet door.

Er wordt gekeken of er voor MAC De Holterberg en De Enterse MC een mogelijkheid bestaat om de wedstrijden te verplaatsen naar het najaar.

Organisatieperikelen
De huidige coronacrisis in Nederland is de oorzaak van de afgelastingen. Nederland verwacht nog tot eind januari in lockdown te zijn. Wat daarna mogelijk wordt is onzeker. Voor een organisator is het daardoor maar de vraag of de gemeentelijke vergunning wordt verleend, welke extra hygiëne-eisen gelden, hoe de noodzakelijke voorbereidingen getroffen kunnen worden (opbouw/afbouw en inzet van alle clubvrijwilligers) en hoe de veiligheid van deelnemers gegarandeerd kan worden.

DEM Uelsen 6 & 7 maart
De KNMV staat in nauw contact met de DMSB en de Duitse organisatie MSC Niedergrafschaft. Ook daar is het onzeker of het enduroweekend in Uelsen door kan gaan, gelet op de Duitse coronasituatie en -maatregelen. Maar vooralsnog gaat deze gewoon door. Mocht het tot een afgelasting komen, dan zal dat uiterlijk eind februari bekend zijn. De Duitse organisator laat tevens meewegen of het überhaupt mogelijk is buitenlandse rijders te laten deelnemen. We houden je op de hoogte.

Op deze pagina vind je de nieuwste versie van de KNMV enduro & offroadkalender 2021.

error: Alert: DIT MAG NIET !!