Alle resterende wedstrijden ONK Enduro 2020 afgelast

In navolging op de afgelasting van het ONK Enduro in Hellendoorn (03-10) hebben de drie overgebleven enduro-organisatoren in Vorden, Harfsen en Zelhem gezamenlijk besloten om hun geplande wedstrijden niet door te laten gaan.

Vorden (17-10), Harfsen (24-10) en Zelhem (tweedaagse op 30&31 oktober) zijn clubs met een groot endurohart. Maar vanwege het huidige pakket coronamaatregelen (en de onzekerheid na 20 oktober) is het voor de clubs van groot belang een signaal af te geven naar de (lokale) samenleving. Ze nemen nu hun verantwoordelijkheid om ook in de toekomst sterk te staan bij het regelen van vergunningen voor evenementen.

De animo om enduro te rijden is groot; rijders (en hun begeleiders) komen uit heel Nederland naar de wedstrijden toe. Die mensenmassa is niet ‘corona-proof’ te managen. Ook is het onmogelijk publiek weg te houden bij de veelal spectaculaire cross- en enduroproeven. Daarnaast is een organisator afhankelijk van haar vele clubvrijwilligers, die al het werk voor, tijdens en na de enduro verzetten. Ook zij moeten de garantie hebben géén corona op te lopen.

Geen kampioenschap
Hiermee eindigt het korte KNMV ONK Enduroseizoen 2020 (waar men slechts in Enter is gestart). Eén tellende wedstrijd is geen kampioenschap, daarom zijn er dit jaar geen kampioenschapswinnaars.

Bron: KNMV

error: Alert: DIT MAG NIET !!