42e editie “Jan van Beek Rit” 82e KNMV Kampioensrit 30 en 31 oktober 2020 AFGELAST!

Covid ‘19 treft de ZAMC midden in het motorhart

Enkele dagen geleden waren de leden van de ZAMC nog vol goede moed bezig met de voorbereidingen voor 2 topevenementen. De organisatie van de 82e KNMV Kampioensrit / 42e Jan van Beekrit én de organisatie van de Kampioenstrial. Beide 2-daagse evenementen die een jaar vol met Corona problemen en (motor)sport beperkingen misschien nog een beetje zou kunnen goedmaken.

Maar de feiten liggen ineens compleet anders. De forse stijging van de besmettingen hebben de overheid er toe gezet om opnieuw weer forse beperkingen af te kondigen, aan alle burgers, aan bedrijven en helaas ook aan organisatoren van evenementen, kortom aan de gehele samenleving. Tijdens de persconferentie op maandagavond 27 september kondigde premier Rutte strenge maatregelen af. We moeten het virus weer onder controle krijgen !

KNMV 2-daagse Kampioens enduro 30/31 oktober.

Als gevolg van de nieuwe richtlijnen heeft er direct “top-enduro overleg” plaatsgevonden binnen de club, maar ook met de 3 andere enduro organisatoren uit resp. Hellendoorn, Harfsen en Vorden. En uiteraard met de KNMV. Vanzelfsprekend was er ruim voor dit moment ook al intensief overleg met de Gemeente over verantwoorde richtlijnen voor de organisatie. Die gesprekken verliepen zeer voorspoedig, zo voorspoedig zelfs dat er al een toezegging voor de vergunning per mail ontvangen was. Natuurlijk waren alle festiviteiten buiten de enduro zelf, al geschrapt uit het omvangrijke programma. Daarom geen receptie voor grondeigenaren, sponsoren en andere genodigden op donderdagavond en daarom ook geen grootse feestavond na afloop. Maar het liep nóg anders. De laatste persconferentie was toch duidelijk de druppel, de gevolgen voor de ZAMC en de endurosport zijn zondermeer rigoureus te noemen, nl.

De ZAMC heeft besloten de enduro op 30 en 31 oktober 2020 NIET te laten doorgaan.

In de 41 jarige historie van de Jan van Beekrit is dit nooit eerder gebeurd. Maar even kort en bondig, de omstandigheden zijn er ook naar. De afgelasting is eigenlijk een logisch gevolg van de afgekondigde richtlijnen. Terwijl er in geheel Nederland allerlei maatregelen worden getroffen het virus onder controle te krijgen, zouden wij een 2-daagse enduro gaan organiseren ? Dat vinden wij maatschappelijk volledig ongepast en onverantwoord. Dan maar een jaar overslaan !

KNMV 2-daagse Kampioenstrial 17/18 oktober

Dan blijft de vraag natuurlijk nog openstaan wat er met de 2-daagse KNMV Kampioenstrial moest gebeuren. Naast de 2-daagse enduro heeft de ZAMC immers ook de organisatie op zich genomen van de prestigieuze Kampioenstrial op 17 en 18 oktober a.s. Het is duidelijk een evenement van een andere order grootte, maar natuurlijk voor deze sporttak en de deelnemers net zo belangrijk als de enduro. Ook hier is de club met de KNMV over in gesprek . Op dit moment is er nog geen definitieve uitspraak, maar er spelen 2 opties.

Optie 1. – op 17/18 oktober laten doorgaan wat volgens de richtlijnen mogelijk is, maar dan moeten we rekening houden met zeer strenge richtlijnen en zonder publiek ( kantine en poort dichthouden ). Dat wordt dan zeker géén leuk evenement

Optie 2. – Uitstellen naar de 2e helft van november, wanneer mogelijk en hopelijk de regels weer enigszins versoepeld zijn. Deze laatste optie heeft onze voorkeur.

error: Alert: DIT MAG NIET !!