SIXDAYS®

sixdays.nl

HUSQVARNA MOTORCYCLES LANCEERT COMPETITION FOCUSED 2021 FS 450

VERBETERDE VERING, CHASSIS EN CARROSSERIE VOOR GEAVANCEERDE 450CC SUPERMOTO RACER
Husqvarna Motorcycles onderstreept de voortdurende toewijding van het merk aan het supermoto-segment en is verheugd de release aan te kondigen van de MY21 FS 450 – de eencilinder-supermotomachine voor wedstrijden die standaard is voorzien van geavanceerde techniek, toonaangevende ergonomie en tractiecontrole.

Met een compacte motor van 63 pk in een lichtgewicht frame en een moderne carrosserie, beschikt de FS 450 over herziene vering instellingen voor verbeterde rijeigenschappen en dempingseigenschappen voor ongelooflijke rijervaringen op het circuit.

Voor 2021 is de FS 450 uitgerust met WP XACT-vorken met AER-technologie en een nieuw dempingssysteem in het midden van de klep dat zorgt voor een consistentere prestatie van de voorwielophanging. Om de manoeuvreerbaarheid van de machine verder te verbeteren, een nieuwe vooras met een diameter van 22 mm en een verkleining van 7 mm in de basisoffset van de vorken, wordt het draaien en de algehele wendbaarheid scherper. Verfijningen aan de eenvoudig afstelbare WP XACT-schokdemper verbeteren de demping van de achterkant met nieuwe, wrijvingsarme koppelingsafdichtingen die een verfijnde veerrespons leveren.

De SOHC-motor van de FS 450 komt tot leven met een simpele druk op de elektrische startknop en biedt rijders responsief en bruikbaar vermogen, soepel overgebracht via de versnellingsbak met 5 versnellingen van Pankl Racing Systems.

De functionele carrosserie van de FS 450 levert ergonomie die is ontworpen voor uitzonderlijk comfort en wordt verder verbeterd door de toevoeging van een high-grip zadelhoes om de controle onder alle omstandigheden te verbeteren.

De radiaal gemonteerde Brembo-remklauw en -pomp met 4 zuigers zorgen voor gebalanceerd en krachtig remmen en werken samen met een remschijf van 310 mm voor uitzonderlijke remprestaties voor het voorwiel. Aan de achterzijde zijn een enkele zuiger remklauw en een 220 mm schijf gemonteerd.

De FS 450 is voorzien van hoogwaardige componenten, waaronder CNC-gefreesde kroonplaten, Alpina-wielen en Bridgestone-banden, een subframe van koolstofvezelcomposiet en een hydraulische koppeling van MAGURA, wat zorgt voor ongeëvenaarde supermoto-prestaties van het hoogste niveau.

Technische hoogtepunten:

Nieuwe demping in het midden van de klep zorgt voor consistente prestaties van de vork
Nieuwe wrijvingsarme koppelingsafdichtingen voor soepeler schokken
Herziene WP XACT-schokinstellingen verbeteren de tractie
Nieuw zadelhoes materiaal voor uitzonderlijk comfort en controle
Verkorte wielbasis (7 mm) voor optimale draaimogelijkheden
Nieuwe 22 mm voorwielas voor verbeterde vorkrespons
Motor – 63 pk en slechts 27,3 kg
Frame – perfecte flex-eigenschappen, geavanceerde feedback van de rijder
Subframe van koolstofvezelcomposiet – lichtgewicht en robuust
Achterbrug – optimale stijfheid en betrouwbaarheid in een lichtgewicht constructie
WP XACT-voorvork – progressieve en consistente demping
WP XACT-achterschokdemper – veerweg van 266 mm
Zwarte 16,5 ”/ 17” Alpina-spaakwielen en Bridgestone slick-banden – topprestaties
Carrosserie – onderscheidende looks, modern design en nieuwe bekleding van de stoelbekleding
ProTaper-stuur – toonaangevende functie en stijl
Launch control – maximale tractie voor perfecte starts
Krachtige Brembo-remmen – kortere remafstand met meer controle en vertrouwen

De Functional Apparel-collecties van Husqvarna Motorcycles voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en zorgen ervoor dat racers volledig voorbereid zijn op hun volgende rit. Bovendien stelt een speciale lijn technische accessoires rijders in staat om de prestaties van de FS 450 aan te passen en verder te verbeteren.

De 2021 FS 450 is vanaf oktober wereldwijd verkrijgbaar bij alle geautoriseerde Husqvarna Motorcycles-dealers. Raadpleeg uw Husqvarna Motorcycles dealer voor alle details over prijzen en beschikbaarheid.

error: Alert: DIT MAG NIET !!