Wijzigingen kalender ONK Enduro 2020

Vanwege de nieuwe geldende maatregelen in de coronacrisis (geen wedstrijden tot 1 september a.s.) zijn er verdere aanpassingen aan de Enduro/Offroadkalender nodig.

Havelte
heeft de organisatie van het ONK Enduro in Havelte besloten geen enduro in 2020 te organiseren. Daarnaast werd de organisatie beperkt in de mogelijkheden vanwege Defensieregels dat er slechts eenmaal per maand een motorsportevenement op Havelte georganiseerd mag worden.

Daarom hebben MSV Motordrenthe en 11LMB besloten om de ONK Enduro ‘Jos Leunissen Memorial’ in het voorjaar van 2021 te organiseren.

Deelname aan het (O)BK Enduro (België)
Op de ONK endurokalender stonden de BK wedstrijden Ouffet (was 31/05) en Dinant (was 27/09) als tellende wedstrijden voor de Intersklassen. Inmiddels is bekend geworden dat Ouffet naar 30/08 en Dinant naar 06/09 zijn verzet. Van de Belgische bond FMB-BMB hebben wij vernomen dat deze datums niet zullen veranderen.

Omdat de wedstrijd in Ouffet nog in de zomervakantieperiode van regio Midden valt, is besloten dat alleen de (O)BK Enduro in Dinant meetelt voor het ONK Enduro (verplicht voor de Intersklassen E1-E2-E3 en EV40). Maar dit is nog wel onder voorbehoud omdat de huidige coronamaatregelen nog van toepassing zijn tot 1 september en de KNMV niet wil dat licentiehouders (die zich onvoldoende hebben kunnen voorbereiden d.m.v. motortraining) dan verplicht aan internationale wedstrijden deelnemen. Het gevaar op race-ongevallen mét letsel is dan groter.

Hier vind je de nieuwe Endurokalender (versie 24/4).

error: Alert: DIT MAG NIET !!