Bas Klein Haneveld begint het ONK Enduro met tweede plaats in Enter

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team is het Open Nederlands Kampioenschap in Enter begonnen met een tweede plaats in de E3 klasse.

Bas had een goede wintervoorbereiding op deze eerste wedstrijd gekend met de nodige trainingen op en zonder de motor. Bas ging van start op een nieuwe motor, Altop Husqvarna FE 501, in de E3 klasse en wil dit jaar een gooi doen naar de Nederlandse titel.

Op de dagen voorafgaande aan het evenement had het veel geregend in Enter maar omdat de Enterse motorclub veel werk had verricht was de rit super en waren de proeven super goed te berijden.

Bas ging op zaterdagochtend om 08:39 uur van start voor een lange dag van zeven en een half uur. ‘’Ik begon de dag met redelijke proeftijden, al was ik er niet super tevreden over omdat ik toch nog een aantal punten wist waar ik verbeteringen zou kunnen maken. Door een foutje in proef 2 had ik hier een mindere tijd. In de tweede ronde zette ik een tandje bij en dit pakte goed uit. Bij het ingaan van de derde ronde stond ik op een negende plaats in de scratch (klassement van alle rijders van alle klassen) en op een tweede plaats in de E3 klasse met zo’n 40 seconden achterstand op de kopman,’’ vertelt Bas.

In de derde ronde wilde het niet lukken voor Bas. Door twee slippertjes verloor hij kostbare seconden en zakte in het scratch klassement terug naar een veertiende plaats. Wel kon hij de tweede plaats in de E3 klasse vast blijven houden en kon zo de dag toch naar tevredenheid afsluiten.

In eerste instantie stond de tweede wedstrijd van het kampioenschap voor aanstaande zaterdag gepland in Holten. Echter door de nattigheid is deze afgelast maar hopelijk krijgt de club het met de gemeente voor elkaar dat deze wedstrijd alsnog verreden kan worden op zaterdag 14 maart.

error: Alert: DIT MAG NIET !!