KNMV-kalenders Enduro-Offroad en Trial 2020 gereed

De afgelopen periode is er druk gewerkt en gepuzzeld om voor de offroad, enduro en trial aantrekkelijke kalenders samen te stellen. De input daarvoor komt tijdens het jaarlijks overleg met de voorzitters van de diverse offroad-, enduro- en trialclubs. Daarnaast zijn ook de WK- en EK-kalenders bepalend.

Klik hier voor de KNMV ONK & NKJ Trial kalender 2020.
Klik hier voor de KNMV Enduro en Offroadkalender 2020.

Enduro
Een gevarieerde kalender op zowel Nederlandse als Belgische bodem (enduro). Opvallend is dat Enter niet in januari, maar eind februari organiseert (reden: vanggewasproblematiek). Dat geeft de sporters in elk geval een maand extra voorbereidingstijd. Havelte staat in april onder voorbehoud op de kalender. De nieuwe organisator en 11 LMB zijn supergemotiveerd om de enduro in Havelte op de kaart te zetten en de ‘Jos Leunissen memorial’ in ere te herstellen. Vanuit het buitenland is er (militaire) interesse voor deelname! België 2020: voor de Intersklassen tellen de BK-enduro’s in Ouffet en Dinant mee voor de ONK Endurocompetitie. Het BK is een OBK (Open Belgisch Kampioenschap) geworden, dus de uitslagen van de Nederlandse (Inter) rijders tellen mee in de Belgische Interscompetitie.
Het inschrijfgeld wordt in 2020 verhoogd naar € 40,= per evenement. Volgens het enduroreglement dient de sporter zich tijdig vooraf in te schrijven en aan zijn/haar betalingsverplichting te hebben voldaan (uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan het evenement). Bij betaling ter plaatse kan de organisator een naheffing opleggen van 10 euro per deelnemer per dag.
Voor meer informatie over het verkrijgen van een barcodesticker voor de enduro: zie het document op deze pagina.
ISDE 2020 Italië: van 31 augustus tot en met 5 september in de regio Lombardije. Geïnteresseerden die als clubteamrijder aan deze ISDE willen deelnemen worden verzocht zich per e-mail te melden (pre-entry): m.pieterse@knmv.nl

Jeugdenduro
Er zijn diverse organisatoren die interesse hebben om een jeugdenduro in 2020 te organiseren. Want de (motocross)jeugd heeft de toekomst en die moeten enduro kunnen ervaren! Voor de JE-2 klasse zal dan ook gekeken worden om ze tijdens ONK Enduro weer deel te laten nemen. Zodra er data bekend zijn wordt de kalender ingevuld en bekendgemaakt.

Offroad
Offroad voorziet duidelijk in een behoefte en elk jaar is er een toename van het aantal offroadlicentiehouders. De KNMV Offroadlicentie is functioneel: je kunt deelnemen aan alle offroadritten die op de KNMV-kalender staan vermeld, deelname aan de enduro (dagstartklasse) en het is tevens een Basis Sportlicentie MX (voor vrije training op KNMV mx-circuits en deelname aan club/regio mx-wedstrijden). Omdat in deze licentie ook het KNMV lidmaatschap zit, steun je ook de bond in de belangenbehartiging voor alle motorrijders!
De hoogte van het inschrijfgeld 2020 blijft gelijk aan dat in 2019 (max. € 25,-).
Gedrag: offroad is géén wedstrijd, dus respecteer de omgeving waar de offroad plaatsvindt, de organisator, de (club)vrijwilligers én je collega-sporters tijdens de offroadrit. Iedereen wil met een goed gevoel weer huiswaarts keren! Zorg er dan ook voor dat de motorfietsen in orde zijn (stille uitlaatdemper, normale kentekenplaat en géén crossbanden).
In 2020 komen er weer breedtesporttrainingen waar je als offroadlicentiehouder voor kunt inschrijven. Deze trainingsdagen worden op motocrosscircuits georganiseerd met instructie van gediplomeerde motorsporttrainers. Je leert dan de juiste rijtechnieken en meer behendigheid met de enduro/offroadmotor.

Trial
Een combi ONK&NKJ trial is bij organisatoren in trek. Niet alle organisatoren kunnen een geel en oranje spoor uitzetten, maar men tracht de Nederlandse trialsport wel een aantrekkelijke kalender te bieden.
De jeugd heeft de toekomst en krijgt een goedgevulde NKJ Trialkalender. Jeugdtriallisten worden vooral geënthousiasmeerd om het NKJ Trial te rijden (dus ouders/begeleiders: kom naar het NKJ Trial!) want deze competitie wil je niet missen!
De hoogte van het inschrijfgeld 2020 blijft gelijk aan dat in 2019.
Als trialclubs interesse hebben om een workshop te organiseren met thema’s zoals “non-stops bouwen”, “non-stop official” of “PR/Communicatie/Social media” dan kunnen ze contact opnemen met de KNMV!
Nieuwe vrijwilligers (officials) gezocht
Heb je interesse om vrijwilliger (official) bij de KNMV te worden? Of wil je eerst eens meekijken wat een official doet (bij de techniek, tijdwaarneming, wedstrijdleiding of milieu)?

Kijk dan eerst eens op de KNMV-website! Of neem contact met de KNMV op; contactpersoon Gera Nieuwenhuis.

Foto: Henk van der Spek – Enduro.nl

error: Alert: DIT MAG NIET !!