SIXDAYS®

sixdays.nl

Bas Klein Haneveld blijft in het goede ritme in de zesdaagse in Portugal

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team blijft in het goed ritme in de zesdaagse in Portugal. Ondanks dat hij op de derde dag een tegenslag te verwerken kreeg, zette hij door en loste het probleem op. Op donderdag herpakte hij zich goed en wist hij de gewenste proeftijden neer te zetten. Hierdoor ligt hij nog steeds op koers voor een goede eindklassering in de zesdaagse.

Op de derde dag kreeg Bas een nieuwe route met drie proeven per ronde voorgeschoteld. Omdat de dag begon met regen was de route een stuk moeilijker te berijden. Door een foutje aan het einde van de eerste ronde kwam hij ten val en omdat zijn achterremklauw een steen raakte, liep de banjobout los en dit had tot gevolg dat de druk weg viel en hij geen achterrem meer had. Bas moest de derde proef rijden zonder achterrem en hierbij liet hij kostbare seconden liggen. Op de tijdcontrole bij start/finish kon hij het remsysteem net binnen de tijd wisselen zodat hij geen straftijd opliep. Halverwege de tweede ronde werden de rijders ontvangen op de tijdcontrole en hier werd medegedeeld dat de dag erop zat voor de clubrijders. Iedereen werd opgevangen en in konvooi werden de rijders teruggereden naar het parc ferme. Hier kregen de rijders vijftien minuten sleuteltijd waardoor Bas nog even een nieuwe achterband heeft gemonteerd. Door de pech van eerder op de dag haalde Bas niet de uitslag waarvoor hij ging en moest genoegen nemen met een 49ste plaats in de C2 klasse en een 92ste plaats in de scratch.

De vierde dag was een dag vol met regenbuien. ‘’Ik merkte gelijk dat ik lekker op de motor zat en dat het rijden soepel ging. Ik heb de hele dag weinig bijzonders meegemaakt en heb tussen de regenbuien door heerlijk kunnen rijden. Mijn snelheid was goed en ik ben tevreden over de dag,’’ vertelt Bas.

De vierde dag werd afgesloten op een vijftiende plaats in de C2 klasse en op een achtentwintigste plaats in de scratch. Vandaag rijdt Bas de voorlaatste dag van de zesdaagse, die morgen wordt afgesloten met een slotcross.

error: Alert: DIT MAG NIET !!
Enduro

GRATIS
BEKIJK