Mark Wassink sluit ONK Enduro seizoen af met tweede plaats in Zelhem

Het Open Nederlands Kampioenschap Enduro zit erop voor het WPM KTM team. Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd van het seizoen verreden in Zelhem. De kersverse kampioen, Mark Wassink, wist hier een tweede plaats te behalen in de E3 klasse.

Er moesten in Zelhem drie ronden gereden worden waarin drie proeven waren verwerkt. Zowel de route als de proeven waren erg mooi. Proef 1 was op en rond de crossbaan van Halle terwijl proef 2 grotendeels over een bouwland liep met een klein stukje bos wat technisch was. Proef 3 bestond uit een klein beetje trial baan met aansluitend grasland en bosgedeeltes.

Het rijden ging erg wisselend met Mark Wassink. Proef 1 lag hem niet en dit resulteerde in een valpartij in de eerste en derde ronde. Proef 2 en 3 lagen hem beter en hier ging het rijden ook goed. Echter in de tweede ronde raakte hij in proef 2 op een technisch gedeelte van het parcours af en verloor wat tijd. Uiteindelijk finishte Wassink met een achterstand van 27 seconden op de winnaar op een tweede plaats in de E3 klasse. Dit is te veel maar de valpartijen hadden hier een groot aandeel in.

Marc Zomer probeerde in de gladde eerste proef geen fouten te maken en op de motor te blijven zitten. In de rest van de proeven heeft hij lekker gereden en niet gek gedaan met het oog op de zesdaagse in Portugal. Dit leverde hem een zevende plaats op in de E1 klasse en twintigste in de scratch!

Jan Willem Arendsen merkte in de eerste proef al dat het rijden niet wilde. Hierdoor stelde hij zichzelf het doel om de wedstrijd uit te rijden en niet meer naar de tijden te kijken. Hij merkte dat hij na vijf weken enduro achter elkaar toch veel voorbereiding heeft gemist door zijn blessure. Hij is dan ook heel blij dat het seizoen erop zit zodat hij zich klaar kan gaan stomen voor het nieuwe seizoen.

Nina Klink kon de hele dag haar draai niet vinden en zat verkrampt op de motor. Ook kwam ze in de laatste ronde in twee proeven ten val, wat haar kostbare tijd koste. Dit resulteerde in een twaalfde plaats in de E2 klasse.

Nick Buitenhuis begon onrustig aan de dag aangezien hij het moeilijk had in de gladde proeven. Op de verbindingsstukken moest er hard gereden worden omdat de tijden erg krap stonden. Het crosscircuit was erg nat en hierop gleed de machine van links naar rechts. In proef 2 had Nick het goed naar zijn zin maar proef 3 vond hij een stuk lastiger met al het korte afdraaien. Het extreme gedeelte was niet zo moeilijk maar wel erg glad. In de tweede ronde maakte hij in proef 1 even een inschattingsfout en schoof op het pad rechtdoor en raakte hierbij een boom. Dit koste hem wat tijd maar vol goede moed zette hij zijn weg verder. Helaas begon zijn motor in de derde ronde een raar geluid te maken en ook verloor de motor kracht. Dit betekende voor Nick het einde van de wedstrijd. Voor Nick is dit een jaar om snel te vergeten. Hij heeft dit jaar veel last gehad van mentale en lichamelijke klachten en ook was de motorkeuze niet de juiste! Hij had zijn eerste jaar bij de inters anders voorgesteld maar volgend jaar gaat het roer om en gaat hij er weer voor!

Het volledige WPM KTM team wil al haar sponsoren en helpers bedanken voor de steun van dit seizoen. In de week van 11 t/m 16 november zullen verschillende leden van het WPM KTM team nog deelnemen aan de zesdaagse in Portugal.

error: Alert: DIT MAG NIET !!