Bas Klein Haneveld vijfde in ONK Enduro in Harfsen na moeilijke beginfase

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team is in de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen op een vijfde plaats geeindigd. Klein Haneveld kende een moeilijke beginfase maar vocht zich hier doorheen en wist in de slotfase het gevecht met Michel Hoenson in zijn voordeel te beslissen en werd vijfde.

De organisatie had drie mooie proeven uitgezet en deze waren voornamelijk in het bos met kleine stukjes bouwland en ook de crossbaan zat erin verwerkt. Bas ging om 09:30 uur van start voor een dag van 6,5 uur.

In de eerste ronde ging het rijden moeizaam met Bas en zoals hij het zelf verwoorde, reed hij als een natte krant. De concentratie was ver te zoeken en hij moest zichzelf na twee proeven dwingen om zich te resetten zodat hij de aanval in kon zetten. Ondanks dat hij heel wat seconden had verloren op de concurrentie, kon hij de wedstrijd toch nog goed opbouwen en de strijd aan gaan met Michel Hoenson om de vijfde plaats. In de laatste proef moest de beslissing gaan vallen en omdat hierin het muntje de juiste kant op viel voor Bas wist hij met een verschil van twee seconden op Hoenson vijfde te worden in de E2 klasse. In de scratch legde hij beslag op een achtste plaats.

Aankomende zaterdag wordt de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verreden in Zelhem. Een dag later zal hij samen met zijn teammaat Wesley Aaldering van het Altop Husqvarna team aan de lange reis van 2500 kilometer beginnen richting de zesdaagse in het Portugese Portimao. Deze wordt verreden van 11 t/m 16 november.

error: Alert: DIT MAG NIET !!