Mark Wassink pakt Nederlandse Enduro titel in de E3 klasse

Mark Wassink van het WPM KTM team heeft in de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen de titel in de E3 klasse al binnen weten te halen. Wassink ging ervoor en wist naast de titel ook de dagzege in de E3 klasse te pakken.

De organisatie in Harfsen had drie mooie proeven uitgezet en een leuke route. Ook het weer was fantastisch waardoor de teamleden met veel enthousiasme aan de enduro begonnen.

Mark Wassink had aan een derde plaats voldoende om de titel in de wacht te kunnen slepen maar hier was hijzelf niet tevreden mee. Mark ging er vol in en gelijk vanaf de eerste proef ging het rijden lekker. ‘’Ik heb de hele dag een mooie strijd gehad met Thierry Pittens en het zat enorm dicht bij elkaar. Met alleen de laatste proef nog te gaan stonden we slechts een halve seconde van elkaar af waardoor het erop of eronder was. Ik heb mijzelf maximaal gegeven en strak gereden. Ik was uiteindelijk drie seconden sneller en won hiermee mijn klasse en pakte daarnaast ook de Nederlandse titel,’’ vertelt Mark.

De dag van Marc Zomer begon met een tegenslag want hij kwam in proef 1 ten val en verloor daar gelijk zo’n twintig seconden mee. Daarna ging het rijden lekker en wist hij redelijke proeftijden neer te zetten. In de laatste ronde was zijn concentratie er niet meer voor de volle 100 procent waardoor hij een aantal kleine foutjes maakte en tijd liet liggen op de concurrentie. Desalniettemin sloot hij de dag af op een zevende plaats in de E1 klasse.

Jan Willem Arendsen miste net het laatste beetje concentratie in Harfsen. ‘’Het rijden ging wel lekker maar niet super. Dit gevoel heb ik de hele dag gehad waardoor ik geprobeerd heb om zoveel mogelijk van de proeven en de route te genieten! Dat is gelukt en ik heb verder weinig fouten gemaakt, op twee valpartijen in proef 2 van de laatste ronde na. Ik ben achtste geworden in de E1 klasse en achttiende in de scratch,’’ vertelt Jan Willem.

Nina Klink had moeite met de proeven in Harfsen, mede omdat de grond erg los/stoffig was waardoor je snel een boomwortel miste omdat deze onder het losse zand lag. ‘’Dit zorgde ervoor dat ik het moeilijk vond om met vertrouwen te rijden. In de eerste twee ronden ging het rijden wat stijfjes en ook maakte ik in deze twee ronden twee valpartijen mee. Ook was ik niet helemaal tevreden met mijn tijden. In de derde ronde begon het beter te gaan en dit was ook aan de tijden te zien. Ik finishte uiteindelijk op een twaalfde plaats in de E2 klasse,’’ vertelt Nina.

Nick Buitenhuis zat voor zijn gevoel lekker op de motor maar helaas waren zijn tijden nog niet zoals hij dit graag wilde. ‘’Het positieve is dat ik met een beter gevoel op de motor zat dan hiervoor. Echt grote fouten heb ik niet gemaakt, pas in de laatste ronde op CP3 heb ik een fout gemaakt op de rioolbuis en dit koste mij enorm veel tijd. Ik heb het nog geprobeerd maar de rijder voor mij liet mij er niet langs waardoor ik werd opgehouden en dat was jammer. Het rijden ging soepeler en ik zat er beter op dan in de voorgaande weken. Ook was de focus weer terug,’’ vertelt Nick.

Aanstaande zaterdag wordt de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verreden in Zelhem.

Fotocredits: Henk Teerink

error: Alert: DIT MAG NIET !!