Bas Klein Haneveld in de top vijf in het ONK Enduro in Vorden

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden in de top vijf geeindigd. Het rijden begon gedurende de enduro steeds makkelijker en soepeler te gaan en dit zorgde ervoor dat hij op een vijfde plaats eindigde in de E2 klasse.

Voor Bas was dit zijn thuiswedstrijd en daardoor was hij al vanaf woensdag aanwezig om te helpen met het uitzetten van de route en de proeven. Bas was er opgebrand om lekker te kunnen rijden en zo in deze wedstrijd een mooie uitslag neer te zetten. Helaas waren de weergoden hun iets minder goed gezind maar ondanks dat het in de hele ochtend had gemiezerd, was het parcours erg goed te berijden.

De Vordense motorclub had drie mooie proeven uitgezet met een lange bosproef van zo’n 12 minuten. Daarnaast een korte bosproef over 2,5 minuten en een proef op het bouwland van 5,5 minuten. De route van 70 kilometer met hierin de drie proeven verwerkt, moest drie keer worden afgelegd.

Het rijden begon redelijk goed voor Bas en nadat hij in de eerste proef wat last had van harde onderarmen, begon het rijden daarna steeds soepeler en beter te gaan in de resterende proeven. Hij kwam de dag door zonder dure fouten en werd vijfde in de E2 klasse en achtste in de scratch.

Aankomende zaterdag krijgt het Open Nederlands Kampioenschap haar vervolg in Harfsen, wat voor Bas zijn tweede thuiswedstrijd is, aangezien hij tegenwoordig in Harfsen woont.

Bekijk ook eens de website van het team: www.altopmotorsport.nl

error: Alert: DIT MAG NIET !!