Bas Klein Haneveld werkt constante dag af bij het ONK Enduro in Bergeijk

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team heeft een constante dag afgewerkt bij het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Bergeijk. Klein Haneveld begon scherp en wist vervolgens de hele dag goede tijden op de klok te zetten. Dit resulteerde in een zesde plaats in de E2 klasse en een achtste plaats in de scratch.

De club had vier mooie proeven met veel variatie uitgezet. Ondanks dat het op de dagen voorafgaande aan de enduro geen goed weer was geweest, lagen de route en proeven er erg goed bij.
Proef 1 was een mooie proef met stukjes bouwland, mooie singel tracks en een extreme gedeelte. Proef 2 was op stukjes bouwland en wat singel tracks terwijl de derde proef een snelle bosproef was met erg veel diepe en vooral lange knippen. Proef 4 was de proef op en rond de crossbaan van Valkenswaard die twee keer gereden moest worden. Allemaal mooie proeven van minimaal 6,5 min waardoor de rijders na drie ronden zo’n anderhalf uur proeftijd hadden.

Bas verkende alle proeven goed op vrijdag en met veel enthousiasme ging hij op zaterdag om 09:28 uur van start. In tegenstelling tot de voorgaande enduro’s begon hij scherp omdat hij lekker op de motor zat. Hij reed de hele dag constant maar helaas kwam hij in proef 4 in de tweede ronde in de problemen omdat hij een subframe deel van de motor, die afgebroken was, moest vervangen. Gelukkig kon Bas dit net binnen de tijd repareren en zijn weg zonder al teveel hinder vervolgen. In de laatste ronde probeerde hij er nog een schepje bovenop te doen waardoor dit zijn beste ronde was en waarmee hij de dag naar tevredenheid af kon sluiten.

Bas legde beslag op een zesde plaats in de E2 klasse en werd achtste in de scratch. Aanstaande zaterdag rijdt Bas een thuiswedstrijd als het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden arriveert.

error: Alert: DIT MAG NIET !!