Kampioensrit Enduro 2019 gaat niet door

Door onzekerheid vanuit de overheid kan de Kampioensrit dit jaar helaas niet doorgaan.

De KNMV heeft officieel bericht ontvangen van de Enterse Motor Club (EMC) dat, door de onzekerheid in het dossier Vanggewas, zij hebben moeten besluiten om in 2019 géén Kampioensrit te organiseren. Recent heeft de KNMV aan het ministerie LNV gevraagd vroegtijdig uitsluitsel te geven omtrent een oplossing voor het dossier Vanggewas. Dit uitsluitsel laat echter toch langer op zich wachten.

Vervolgens is gezocht naar een vervangende club, maar deze is niet gevonden. In de KNMV ONK endurokalender staan de wedstrijden daarvoor te kort op elkaar, dit vanwege de ISDE in Portugal die van 11 t/m 16 november plaatsvindt in Portimão.

De ONK endurocompetitie 2019 eindigt nu op 2 november a.s. in Zelhem.

Traditie
Normaal gesproken eindigt de ONK Endurocompetitie met de tweedaagse Kampioensrit. Voor de endurorijders altijd een bijzonder moment waar spannende verhalen ontstaan. Verhalen die nog jarenlang naverteld worden. En voor enduro-organisatoren is het een uniek jaar als de club de Kampioensrit organiseert.

De Voorzittersbeker (sinds 1985 ingesteld door KNMV voorzitter dr. Nico Rodenburg) kan dit jaar voor de derde keer in de geschiedenis niet worden uitgereikt aan de snelste rijder van de Kampioensrit (snelste totaaltijd over twee dagen). Dit was in 1998 en 2010 ook het geval.

De ONK Endurokalender 2019:
Zondag 22 september Walcourt (België), tellend voor de Intersklassen E1-E2-E3 en EV40
Zaterdag 05 oktober Hellendoorn (4 proeven)
Zaterdag 12 oktober Bergeijk (4 proeven)
Zaterdag 19 oktober Vorden (3 proeven)
Zaterdag 26 oktober Harfsen (3 proeven)
Zaterdag 02 november Zelhem (3 proeven)

Bron: KNMV
Foto: Henk Teerink

error: Alert: DIT MAG NIET !!