Bas Klein Haneveld rijdt bekeken ONK Enduro in Saint Hubert

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team heeft een bekeken tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in het Belgische Saint Hubert gereden. Klein Haneveld kampte met een schouderblessure waardoor hij niet goed wist wat hij kon verwachten. Gedurende de dag begon het steeds beter te gaan en wist hij er toch nog een zesde plaats in de E2 klasse uit te halen.

Bas heeft hier in 2015 deelgenomen aan het wereldkampioenschap enduro waardoor het allemaal niet geheel onbekend was voor de rijder uit Vorden. De voorbereiding was echter verre van goed omdat hij tijdens de uitwisselingscross in Harfsen hard ten val is gekomen en hierbij een schouderblessure op heeft gelopen. Dit had tot gevolg dat hij twee weken niet met de motor heeft kunnen trainen.

Bas arriveerde zaterdag tegen de middag in Saint Hubert om in de middag alle proeven te verkennen. De club had drie mooie proeven uitgezet met daarin echte Buitenlandse tinten zoals klimmen, afdalingen, stenen en veel wortels. Ook waren er in de extreme test nog obstakels gemaakt met stenen, rioolbuizen en banden.

Bas ging op zondagochtend om 09:09 uur van start voor vier ronden van 65 kilometer en kwam om 17:09 uur binnen. ‘’Ik begon de dag voorzichtig omdat ik de blessure niet wilde forceren, echter begon het rijden vanaf de tweede ronde lekkerder te gaan en kwam ik beter in mijn ritme. De pijn in de schouder werd alleen maar minder en het rijden ging steeds beter. In de eerste ronde heb ik achteraf toch teveel tijd laten liggen, maar ik ben blij dat ik het nog heb kunnen opbouwen en uiteindelijk lekker heb kunnen rijden zonder al teveel pijn,’’ vertelt Bas.

Na de eerste ronde stond Bas op een 22ste plaats in de scratch (inclusief de Belgische rijders) en aan het einde van de dag wist hij zichzelf nog terug te vechten naar een zestiende plaats in de scratch.

Bas eindigde op een zesde plaats in de E2 klasse waarmee hij gezien de omstandigheden niet ontevreden hoeft te zijn.

error: Alert: DIT MAG NIET !!