Bas Klein Haneveld begint de Open World Cup Enduro in de top vijf in de Open 4-stroke klasse

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team heeft in het Duitse Dahlen een goede start gemaakt in het wereldkampioenschap enduro. Dit jaar is er een nieuwe klasse in het leven geroepen bij de WK’s om het zo voor de Privateers aantrekkelijker te maken om van start te gaan in een wedstrijd om het wereldkampioenschap. Om een complete competitie van het wereldkampioenschap te rijden zijn er 7 wedstrijden en dit maakt het voor Privateers erg lastig doordat het erg veel tijd en geld kost. In deze nieuwe Open World Cup klasse is het mogelijk om voor een kampioenschap te gaan door 4 van de 7 wedstrijden (naar keuze) te rijden, wat het een stuk aantrekkelijker maakt.

Op woensdag is Bas richting Duitsland vertrokken om op donderdag alle proeven voor de eerste keer te verkennen. ‘’ De organisator had 4 erg technische proeven uitgezet dus was het wel belangrijk de sporen goed te bekijken. De eerste proef was een extreme test, hierin zaten verschillende obstakels zoals stenenbakken, losse houtbak, boomstammen en steile klimmen en afdalingen. De tweede proef was een enduro test in het bos, hier zat erg veel kort bochtenwerk in en deze werd al gauw kapot gereden waardoor er veel wortels naar boven kwamen. De derde proef was een cross/enduro test op een crossbaan met een stuk bos op een schuine helling en de vierde proef was een lange technische endurotest met veel losse stenen, smalle paadjes en op en afdalingen,’’ vertelt Bas.

Op vrijdag kwam de Altop-Husqvarna zonder problemen door de technische keuring en dit zorgde ervoor dat Bas zich met een gerust gevoel kon gaan voorbereiden op de zaterdag. Hierin begon hij gebrand. Wel kon hij in de eerste twee proeven merken dat hij even wat tijd nodig had om aan de harde ondergrond te wennen. De route was pittig met veel knippen en listige moddergaten in combinatie met krappe tijden. Dit zorgde ervoor dat een ronde toch wel wat van je energie vergde. ‘’Ik had plezier in het rijden en was dan ook tevreden met de uitslag van de zaterdag. Ik eindigde als vijfde in de Open 4-stroke klasse.’’

Bas had zich voor de zondag nog een aantal kleine verbeterpuntjes bedacht en was wederom gebrand om iets goeds te laten zien. In de eerste test begon hij met een goede tijd maar helaas kwam hij in de tweede proef twee keer ten val. Ook in de laatste proef maakte hij nog een fout, wat een slechte proeftijd opleverde. Ondanks deze tegenslagen wist hij ook de tweede dag op een vijfde plaats in zijn klasse af te sluiten. Bas blikt tevreden terug op het weekend en heeft hiermee een goede start gemaakt in de Open World Cup Enduro.

error: Alert: DIT MAG NIET !!