Bas Klein Haneveld maakt een positief begin in het ONK Enduro

Bas Klein Haneveld heeft de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Holten op positieve wijze af weten te sluiten. Vooral in de tweede ronde ging het lekker en hieruit put Klein Haneveld vertrouwen voor de komende wedstrijden.

In de winterperiode is Bas flink aan het zoeken geweest naar een nieuwe sponsor omdat Husqvarna Nederland half december geheel onverwacht de sponsoring stop heeft gezet. ‘’Voor mij was dit een zware domper maar toch kan ik terug kijken op een fijne samenwerking die drie jaar stand heeft gehouden. Gelukkig kwam ik al vrij snel in contact met Altop Kunststoftechniek uit Loerbeek en zij waren bereid mij een zitje aan te bieden, waar ik hun heel erg dankbaar voor ben,’’ vertelt Bas.

Bas ging in Holten van start in de zwaar bevochten E2 klasse. Dit is een nieuwe klasse voor hem waarin hij rijdt op een zwaardere motorfiets. ‘’Er zitten veel potentiele winnaars in deze klasse en ik ga mijn best doen mij in deze strijd te mengen.’’

De Holtense motorclub had drie mooie proeven uitgezet en ondanks het slechte weer lag het er geweldig goed bij. Bas moest er in de eerste ronde even in komen. Dit had tot gevolg dat hij in de eerste proef even ten val kwam waarbij hij kostbare tijd verloor. In de tweede ronde ging het rijden lekker en gingen ook zijn tijden de goede kant op. Dit smaakte naar meer maar helaas kon hij de stijgende lijn niet doorzetten in de derde ronde. Net toen Bas de derde proef in ging, kwam er een wolkbreuk met hagel waardoor de wedstrijd werd beslist. Door een valpartij in de blubber verloor Bas veel tijd. Ook zaten zijn handschoenen onder de blubber waardoor hij zijn motor niet goed meer vast kon houden. Hierdoor kwam hij nog een keer ten val, wat als gevolg had dat hij een slechte proeftijd had.

‘’Ik heb de dag helaas niet met een goed gevoel af kunnen sluiten. In de tweede ronde was het gevoel goed waardoor ik weet dat er meer in zit. Met een zevende plaats in de E2 klasse en een veertiende plaats in de scratch, inclusief de Belgische deelnemers, sluit ik de dag tevreden af.’’

Van 22 t/m 24 maart rijdt Bas de CUP Open, welke naast het wereldkampioenschap enduro rijdt in het Duitse Dahlen.

error: Alert: DIT MAG NIET !!