Selectiecriteria landenteam enduro

Voor de enduro heeft het KNMV Bestuur, op advies van een speciale werkgroep, selectiecriteria vastgesteld voor de afvaardiging van landenteams. Deze vind je in dit document.

Het KNMV Bestuur vaardigt een landenteam (namens Nederland) in een motorsport af te vaardigen als de sporters kunnen aantonen dat zij op topsportniveau zitten. Een klassering in de top acht van de wedstrijd moet dan reëel zijn.

Voor het bepalen van dit ‘topsportniveau’ is het EK enduro een belangrijke graadmeter. Naast deelname aan de EK-competitie moet de rijder ook resultaat boeken tijdens internationale endurowedstrijden. Voorbeelden van internationale wedstrijden zijn het BK Enduro, DEM (Duitse enduro), WESS of de nieuwe bijklasse in de EnduroGP genaamd ‘World Enduro Open Cup’. Een internationale wedstrijd is niet gelijkwaardig aan een EK-wedstrijd.

Het WK Enduro (EnduroGP) is binnen de enduro de hoogst haalbare mondiale competitie, naast de ISDE (als rijder in een WTT of JTT). Deelname aan het WK Enduro (in een van de officiële WK-klassen), staat minimaal gelijk aan deelname aan het EK Enduro.

error: Alert: DIT MAG NIET !!