ONK enduro finale 2018: Lucas Dolfing pakt kampioenstitel

De tweedaagse finale van het Open Nederlands Enduro kampioenschap werd verreden in Vorden (Gld.). Lucas Dolfing uit Borger begon na zeven eerdere wedstrijden dit seizoen als klassementsleider aan de finale. De TM rijder moest echter wel op beide dagen voldoende punten scoren om de titel in de E3 klasse te halen.

Op beide dagen kregen de rijders drie ronden op een route van 65 kilometer voorgeschoteld met daarin drie tijdproeven. Met een rijtijd van 6,5 uur per dag en meer dan een uur proeftijd werd dit een mooie en niet al te zware enduro. De regen in de voorafgaande week zorgde voor een stofvrije wedstrijd zonder modderproblemen.
Dolfing reed het hele weekend uiterst snelle tijden en hij kon al op de eerste dag zijn titel veilig stellen door zijn klasse te winnen. Hij stelde zich echter nog een doel: het winnen van de prestigieuze scratch titel, snelste rijder van alle klassen.Door vrijwel foutloos rijden lukte ook dat. De “voorzittersbeker” van de KNMV ging mee naar Borger.

Dit zei Lucas na afloop van de wedstrijd: eindelijk de voorzittersbeker. Na vier eerdere klasse-kampioenstitels is dit wel de mooiste. Samen met mijn familie, helpers en trouwe sponsors ga ik dit zeker vieren. Het was een succesjaar waarin ik ook nog derde in het EK kon worden. Ik hoop dit volgend jaar te kunnen voortzetten.

Foto: Henk van der Spek – Enduro.nl

error: Alert: DIT MAG NIET !!