Bas Klein Haneveld kent moeilijke ONK Enduro in Zelhem

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld heeft een moeilijke voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem gekend. Al in de eerste proef kwam hij hard ten val en daarna was hij hoofdzakelijk met zichzelf in gevecht. Klein Haneveld finishte als vierde in de E1 klasse en gaat voor meer in de kampioensrit van aankomend weekend!

De eerste proef op het crosscircuit van Halle moest per ronde twee keer gereden worden. De tweede proef (spektakelproef) was uitgezet in de achtertuin van Hendrik Jan Lovink waarbij de rijders in het begin en aan het einde door een waterbak moesten. Niet iedereen kon dit waarderen en hier verspeelde menigeen dan ook een mooie klassering. In de buurt van het clubgebouw werd de laatste proef verreden. Deze proef zat vol met variatie, ook zat hier een extreme gedeelte in op het trialparcours van de ZAMC.

Bas was de hele dag in gevecht met zichzelf. In de eerste proef ging hij er al na 200 meter hard af en moest na de valpartij even resetten. De hele dag was hij niet scherp genoeg om de tijden die hij normaal wel rijdt, neer te kunnen zetten. Niet geheel tevreden sloot hij de dag dan ook af op een vierde plaats.

Bas is deze week druk om de route en de proeven in Vorden uit te zetten. Op vrijdag en zaterdag wordt hier de kampioensrit verreden.

error: Alert: DIT MAG NIET !!