Bas Klein Haneveld kent sterke enduro in Harfsen

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is afgelopen weekend in het Open Nederlands Kampioenschap enduro in Harfsen op het podium geeindigd. Bas werd derde in de E1 klasse en was hiermee de tweede Nederlander in de uitslag.

De wedstrijd in Harfsen stond al lang onderstreept in de agenda van Bas. Een wedstrijd in je eigen woonplaats is altijd bijzonder en daarom wou de Husqvarna-rijder goed voor de dag komen op het mooie parcours.

De organisatie had drie mooie proeven uitgezet en de weersomstandigheden waren ideaal voor een prachtige wedstrijddag. Op sommige plekken was het zelfs stoffig, iets dat zelden voorkomt in oktober. Gelukkig had Twin Air veel nieuwe spullen afgeleverd bij Bas om de stof buiten de machine te houden.

Het rijden ging vanaf de eerste meter gelijk al lekker en Bas had veel plezier in het rijden. In de eerste ronde kon hij vlakbij de concurrentie blijven maar in de ronden erop moest hij toch iets toegeven. De Husqvarna-rijder werd derde in het dagklassement van de E1 klasse en was hiermee de tweede Nederlander.

“Ik kijk tevreden terug over het rijden en het was echt een mooie dag hier in mijn eigen Harfsen,” aldus Klein Haneveld. Aankomende zaterdag staat de volgende wedstrijd op de planning in Zelhem.

Foto: Henk Teerink

error: Alert: DIT MAG NIET !!