EK enduro finale 2018: podium met derde plaats voor Lucas Dolfing

De driedaagse finale van het Europees kampioenschap werd verreden in het Poolse Kielce. Na eerdere wedstrijden in Italië, Roemenië en Zweden stond endurorijder Lucas Dolfing uit Borger op de derde plaats in de tussenstand. De TM rijder deed er alles aan om zich nog te verbeteren.

Op beide endurodagen kregen de rijders vier ronden op een route van 55 kilometer voorgeschoteld met daarin twee tijdproeven. Met een rijtijd van 7,5 uur per dag en meer dan een uur proeftijd werd dit een echte zware enduro. Vooral de verbindingsroute met enorme knipgaten, moddergaten en paden met boomwortels deed een aanslag op de conditie.

Op de 11 minuten lang durende crossproef scoorde Dolfing steeds beter dan zijn naaste concurrent. Maar omdat hij op de lastige, korte enduroproef steeds net teveel toe moest geven, was het resultaat op beide endurodagen een vierde plaats en daarmee kon hij zich niet meer verbeteren in het klassement.
Op de derde dag werd nog een slotcross verreden. Daarin pakte Dolfing nog veel punten door een tweede plaats te scoren.

Het eindresultaat was een mooie derde plaats in de eindstand van het Europees kampioenschap enduro.

Dit zei Lucas na afloop van de wedstrijd: eindelijk op het eindpodium. Het ging niet altijd vanzelf maar ik ben er wel blij mee, echt wel. Dit weekend ging eigenlijk best wel goed. Ik kon goed met die anderen meekomen en ik ben het hele weekend niet gevallen. Dat scheelt ook wel weer. Mijn tijden waren gewoon goed maar dan kom je toch net weer iets tekort op de toptwee. Wel een redelijk pittige enduro maar ik kan mooi tevreden zijn.

Foto: Henk van der Spek – Enduro.nl

error: Alert: DIT MAG NIET !!