SIXDAYS®

sixdays.nl

EK enduro Zweden: alweer podium voor Lucas Dolfing

In het Zweedse Skövde werd afgelopen weekend de derde wedstrijd voor het EK enduro verreden. TM rijder Lucas Dolfing uit Borger verdedigde daar met succes zijn derde plaats in het tussenklassement.
In drie ronden van ruim 60 kilometer kregen de rijders drie pittige special tests ofwel proeven af te werken. De eerste korte proef lag op een serieuze steile skihelling. De tweede lange enduroproef van ruim 8 minuten liep geheel door een bos met veel stenen en boomwortels op de paadjes. De derde proef was gelukkig voor de Nederlander wat meer zanderig en vlakker.

Tussen al dit geweld met deelnemers uit 15 Europese landen hield Dolfing zich keurig staande. Op de eerste wedstrijd dag werd hij derde in zijn klasse. En op de zondag werd hij zelfs tweede. Met als totaalresultaat en solide derde plaats mocht hij ook deze keer weer naar het podium voor een mooie beker.

Met nog één wedstrijd te gaan het Europees kampioenschap dat vier wedstrijden telt, staat Lucas Dolfing nu op een zeer goede derde plaats het tussenklassement.

Commentaar van Lucas:
Ik heb een goed weekend gehad. Mooie proeven, niet echt Nederlands. Ik heb weinig fouten gemaakt. Zelfs geen één keer gevallen. Op zaterdag ging het al prima en op zondag was ik in de tweede ronde een stuk sneller als mijn Tsjechische concurrent. Dat gaf toch een soort van vleugels. Uiteindelijk werd ik zelfs 22e op totaal 150 deelnemers over alle klassen. Dat is me niet eerder gelukt en daar ben ik heel tevreden mee. Op naar de volgende!

Foto: Henk van der Spek – Enduro.nl

error: Alert: DIT MAG NIET !!