Bas Klein Haneveld vijfde in EK Enduro in Zweden

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is in het Europees Kampioenschap Enduro in Skovde, Zweden op een vijfde plaats geeindigd. Op de eerste dag begon Bas iets te voorzichtig maar dit wist hij later op de dag netjes recht te zetten waardoor hij alsnog vijfde wist te worden. Op de tweede dag begon hij gelijk scherper en wist hij met constante proeftijden opnieuw vijfde te worden.

Voordat de twee endurodagen begonnen stond er op vrijdagavond eerst nog een proloog op het programma. Dit was een kort rondje van ongeveer anderhalve minuut waarbij er een 1 tegen 1 wedstrijd verreden werd. Bas besloot om bekeken te rijden en geen fouten te maken, hierin kan tenslotte meer tijd verloren worden dan gewonnen. Bas wist het duel te winnen en zette in zijn klasse een negende tijd neer waarmee hij zijn motor met een voldaan gevoel terug in het parc ferme zette.

De eerste endurodag begon voor Bas om 10:00 uur en bestond uit meer dan zes en een half uur op de motor. In de eerste ronde moest Bas nog een klein beetje inkomen en begon met proeftijden rond de tiende plaats. Hier was hij niet tevreden mee en slaagde er in iedere ronde in om een tandje bij te zetten. Gedurende de dag waren zijn tijden goed voor een vijfde tijd in de proeven waarmee hij in het klassement naar voren kwam. In de laatste proef gaf Bas nog een keer alles en dit zorgde ervoor dat hij de eerste af wist te sluiten op een vijfde plaats. ‘’Ik ben tevreden over het einde van de dag maar in het begin heb ik teveel laten liggen omdat ik te voorzichtig begon,’’ vertelt Bas.

Op de tweede dag besloot Bas om er gelijk vol voor te gaan. Het rijden ging lekker en het gevoel was goed. De hele dag kon hij aan blijven zetten en wist in alle proeven constante tijden neer te zetten. De proeven waren al goed verrot gereden maar dankzij de goed afgeveerde Husqvarna machine had hij weinig last van de diepe knippen en sporen. De motor gaf geen klap verkeerd en Bas is dan ook zeer te spreken over de Mellendijk Husqvarna FE250. Ook de tweede dag werd op een vijfde plaats afgesloten en hiermee sloot hij het enduroweekend naar tevredenheid af.

Op 9 september staat voor de rijder uit Vorden de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma, welke verreden zal worden in het Belgische Ouffet. Bas zal zich de komende weken hierop gaan voorbereiden zodat hij sterk voor de dag kan komen!

Foto: Henk van der Spek – Enduro.nl

error: Alert: DIT MAG NIET !!