Datum ONK Enduro Ouffet blijft staan

Dit seizoen tellen twee Belgische enduro-wedstrijden mee voor het ONK Enduro. In het voorjaar stond Mettet (8 april) op het programma en de tweede keer dat de Nederlandse rijders in België meedoen, is op zondag 9 september. Deze datum gaat definitief door. Eerder dit jaar vroeg de Belgische motorsportbond (FMB-BMB) zich af of deze dag door kon gaan in verband met de benodigde organisatievergunning, maar die twijfel is nu dus volledig weggenomen. Naast de Nederlandse deelname bij Belgische wedstrijden, werkt de samenwerking ook de andere richting op. De ONK Enduro in Harfsen en Zelhem tellen namelijk ook mee voor het Belgische kampioenschap.

Let op je verzekering

Sporters met een KNMV Inters endurolicentie zijn automatisch verzekerd tijdens deze wedstrijd in Ouffet. Dat geldt niet voor KNMV Endurolicentiehouders die in de nationale klassen rijden. Zij behoren een extra Euro-B dekking op te nemen in hun KNMV licentie. Doen ze dat niet, dan zijn ze niet verzekerd. Een andere mogelijkheid is om met een Belgische dagstartlicentie deel te nemen.

Inschrijven voor de wedstrijd in Ouffet, als mede het betalen van het Belgische inschrijfgeld, gaat via het digitale inschrijfsysteem van de FMB-BMB. Volg deze link om direct bij het juiste evenement uit te komen.

Foto: Henk van der Spek – Enduro.nl

error: Alert: DIT MAG NIET !!