EK enduro Roemenië: podium voor Lucas Dolfing

TM rijder Lucas Dolfing uit Borger nam afgelopen weekend deel aan de tweede wedstrijd in 2018 om het Europees kampioenschap enduro. In het oosten van Roemenië bij de stad Bacau werd op beide wedstrijddagen een uitstekende derde plaats veroverd. In het fraaie heuvellandschap werd het een zware wedstrijd met vier intensieve ronden per dag en meer dan zes uur op de motor. Op zaterdag hadden de rijders veel last van het stof; per ronde moesten ze wel tweemaal het luchtfilter vervangen.

Na een enorme regenbui op zaterdagavond was het zondag iets minder stoffig en de gevreesde gladde hellingen vielen wel mee; het droogde snel weer op.

Halverwege het Europees kampioenschap dat vier wedstrijden telt, staat Lucas Dolfing nu op een zeer goede derde plaats het tussenklassement.

Commentaar van Lucas:
De eerste dag ging wel goed maar niet helemaal zoals het moet. Niet gevallen gelukkig. De tweede dag ging gelukkig een stuk beter. Ik ging iets feller en kon mijn tijden in de proeven verbeteren. De lastige en wat gevaarlijke enduroproef ging me ook beter af. Daar kreeg ik wel in de laatste twee ronden weer veel last van het stof. Dan zie je de wortels en de stenen niet meer op tijd. Daar heb ik toch wel een paar schrik momentjes gehad. Maar op zich ben ik wel tevreden. Gewoon een goed weekend gehad en een goede uitgangspositie voor de rest van het seizoen.

De derde wedstrijd voor het EK enduro zal in augustus in Zweden plaats vinden.

Foto: Henk van der Spek – Enduro.nl

error: Alert: DIT MAG NIET !!