EK enduro Italië: mooie vijfde plaats voor Lucas Dolfing

TM rijder Lucas Dolfing uit Borger nam afgelopen weekend deel aan de eerste wedstrijd in 2018 om het Europees kampioenschap enduro. In de Italiaanse heuvels niet ver van Ancona werd het vooral op de eerste dag een pittige wedstrijd waarbij de rijders 7 ½ uur op de motor zaten. Vier ronden van 60 kilometer met daarin drie proeven moesten er afgelegd worden.

Op de tweede dag duurde de wedstrijd één ronde korter. De Nederlands kampioen van 2016 scoorde op beide dagen een prima 5e plaats.

Commentaar van Lucas:
Het rijden ging lekker. Het was een mooie enduro, niet te zwaar en met echt goede proeven. Ik kon overal goed grip vinden en dag 1 was gewoon goed. Op dag 2 was ik al weer meer gewend en daardoor ging ik er met iets meer vertrouwen in. De enduroproef bleef lastig voor mij; die ligt mij niet echt. De tweede ronde was ik in alle proeven iets sneller. De derde ronde ook. Minder fouten gemaakt en gewoon een goeie uitslag.
Een goede uitgangspositie voor de rest van dit Europees kampioenschap.

De tweede wedstrijd voor het EK enduro zal in mei in Roemenië plaats vinden.

Foto: Henk van der Spek (enduro.nl)

error: Alert: DIT MAG NIET !!