Bas Klein Haneveld op het podium in Mettet

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is tijdens de derde wedstijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in het Belgische Mettet op een derde plaats geëindigd in de E1 klasse.

Voor het eerst in de geschiedenis van de endurosport was er een samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische bond. Dit betekende dat zowel de Nederlandse als de Belgische inters een wedstrijd reden voor het nationale kampioenschap. De wedstrijd bestond uit twee mooie technische proeven die vier keer moesten worden genomen.

Bas kon in Mettet beschikken over een nieuw klaar gemaakte Husqvarna FE250. Dit in combinatie met het onbekende terrein zorgde ervoor dat hij stond te popelen om aan de wedstrijd te beginnen. Het gevoel met de nieuwe machine was goed maar toch moest Bas er de hele dag een beetje aan wennen, dit mede door de andere ondergrond met veel stenen.

Iedere ronde ging het rijden een beetje beter en dit resulteerde op het eind in een derde plaats in de E1 klasse. “Doordat het rijden voor mijn gevoel goed ging moet ik tevreden zijn met mijn derde plaats,” aldus Klein Haneveld.

De volgende wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro staat gepland op 9 september in het Belgische Ouffet. Aankomend weekend staat er een wedstrijd voor het Europees Kampioenschap op het programma in Italie, helaas moet Bas deze wedstrijd i.v.m. zijn werk aan zich voorbij laten gaan. Wel hoopt de Husqvarna-rijder op 19 en 20 mei van start te kunnen gaan bij een Europees Kampioenschap wedstrijd in Roemenië.

error: Alert: DIT MAG NIET !!