Informatie inschrijven BK’s – enduro Mettet – meetellend voor het ONK enduro 2018

Dit jaar staan er twee Belgische endurowedstrijden op de ONK enduro kalender 2018 om, in eerste instantie alleen voor de Intersklassen (E1-E2-E3 en EV40), meer wedstrijdgelegenheid te bieden.
De twee wedstrijden in België zijn:
08-04 Mettet
09-09 Ouffet (let op: het kan zijn dat de datum wijzigt naar een datum in de zomervakantieperiode, dat heeft de FMB BMB ons laten weten; in dat geval wordt gekeken naar een alternatief)

Vice versa geldt voor de Belgen, die komen in het najaar naar Harfsen (20/10) en Zelhem (27/10) om een tellende wedstrijd voor het BK enduro rijden.

In theorie betekent dit dat er ong. een 50 tal Nederlandse Inters extra meedoen in België en ong. een 50 tal Belgische endurorijders in Nederland meerijden.

Inschrijven / inschrijfgeld / klasse
Als je deelneemt aan een of beide (of nog meer) Belgische wedstrijden, schrijf je dan in via het speciale digitale inschrijfformulier (kies: niet-BMB vergunninghouders) op de website van de FMB-BMB:
http://www.fmb-bmb.be/nl/content/inschrijven-voor-de-enduro-van-mettet
En kies als federatie: KNMV.
Let op: als je nog niet eerder in het FMB-BMB systeem geregistreerd staat, dan moet je jezelf eerst registreren en een log-in aanmaken!

Het inschrijfgeld (voor Mettet) ligt op 80 euro, dat is hoger dan in Nederland. Dat komt omdat het totaalbedrag opgebouwd is uit een aantal supplementen. Deze opbouw is:
– 50 euro = vast bedrag inschrijfgeld
– 10 euro = huur TAG Heuer transponder
– 20 euro = per extra proef 10 euro (dus 2 proeven is 20 euro extra)

Rijd je E1, E2 of E3 dan schrijf je ook in die klasse in. KNMV EV40 licentiehouders schrijven zich ook in één van de E1-E2 of E3 klasse op basis van de motorcilinderinhoud in. Na de sluitingsdatum maken we van de ingeschreven EV40 rijders weer een aparte groep (40+). Dus schrijf niet in bij de ‘Gentlemen of Experten’ want die rijden een ronde minder dan de Inters!

Op de inschrijfpagina is ook een IBAN nummer vermeld waar je de 80 euro naar kunt overmaken (organisator Mettet).

Neem de tijd om de registratie compleet te maken, soms werkt het digitale proces wat traag.

De Belgische rijders betalen straks in Harfsen en Zelhem € 67,50 (€ 37,50 inschrijfgeld + € 30,= huur transponder). Hun registratie verloopt straks ook via het FMB-BMB systeem voor de twee Nederlandse wedstrijden.

De Belgen zorgen dat je als ingeschreven Nederlandse Inter rijder een ander rijnummer(stickerset) krijgt, dit is voor de tijdwaarneming/uitslagen makkelijker. Ditzelfde doen we straks in Nederland ook met de Belgische rijders.

Teamcompetitie
Voor de NL teamcompetities (club/handelaar/merk) tellen alleen de Nederlandse wedstrijden mee, niet de twee BK’s.

KNMV Verzekering
Omdat Mettet en Ouffet tellende wedstrijden zijn voor het ONK enduro, staan deze wedstrijden ook op de KNMV kalender. Dat betekent dat de KNMV endurolicentie geldig is in Mettet en Ouffet (ook al heb je geen buitenlanddekking in je enduro Interslicentie genomen).

Deelname Nederlandse rijders met Nationale endurolicentie
Al jaar en dag is het mogelijk om de KNMV endurolicentie in een nationale klasse uit te breiden met Europadekking (zgn. Euro-B). Aangezien het BK enduro op de FIM Europe open kalender staat vermeld, is een KNMV Nationale endurolicentiehouder (met Euro-B) verzekerd om aan die wedstrijd(en) deel te nemen. Aangezien dit jaar alleen de Intersklassen meetellen voor het ONK enduro, telt de uitslag van een KNMV nationale endurolicentiehouder dus alleen mee voor de BK enduro stand/competitie.

Reglement KNMV / FMB-BMB
Met de Belgen is afgesproken dat daar waar de wedstrijd plaatsvindt, het reglement van die bond van toepassing is. Over het algemeen komen zowel het Belgische- als Nederlandse enduroreglement in grote lijnen overeen (op FIM gebaseerd), maar er zijn wat ‘kleine’ verschillen. De diverse BK enduroreglementen 2018 kun je hier terug vinden:
http://www.fmb-bmb.be/sites/default/files/documents/2018/document-public/reglementenduro2018nl.pdf
http://www.fmb-bmb.be/sites/default/files/documents/2018/document-public/regtechennl_2018.pdf
http://www.fmb-bmb.be/sites/default/files/documents/2018/document-public/infoseizoenenduro2018nl.pdf

Wij adviseren je om wel met de originele Nederlandse kentekenplaat te rijden (Mettet en Ouffet).

Afvaardiging
In Mettet zijn Jan Klein Brinke en Mario Pieterse (namens de KNMV). Straks in Ouffet zal er ook een KNMV Delegatie zijn. En omgekeerd zal een Belgische Delegatie naar Harfsen en Zelhem komen.
De Delegatie ziet in hoofdlijnen er op toe dat alles in orde verloopt voor de deelnemers.

error: Alert: DIT MAG NIET !!