SIXDAYS®

sixdays.nl

Bas Klein Haneveld houdt met derde plaats schade beperkt in ONK Enduro in Holten

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld heeft in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Holten de schade beperkt weten te houden. De voorbereiding op de wedstrijd in Holten was verre van ideaal want vier weken geleden brak Bas tijdens een trainingsstage in Spanje zijn sleutelbeen waaraan hij 3,5 week geleden is geopereerd.

In het begin van de enduro had Bas weinig vertrouwen waardoor hij te voorzichtig en te gespannen ging rijden, een valpartij zou tenslotte opnieuw schade aan zijn sleutelbeen kunnen veroorzaken. Omdat het blubberig en glad was, kon je bijna niet voorzichtig rijden. Na een aantal proeven begon het rijden makkelijker te gaan en ging de snelheid omhoog. Gedurende de dag werd het vertrouwen beter en ondervond hij gelukkig geen hinder meer van pijn in zijn schouder.

Tijdens de enduro wilde Bas zijn tijden niet weten omdat hij toch niet voluit kon rijden. De finish halen en punten scoren waren het voornaamste doel. Lang stond hij op een zesde plaats in de E1 klasse maar omdat het in de laatste twee ronden een stuk beter begon te gaan, wist hij toch nog op te klimmen naar een derde plaats en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Dit was voorlopig de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro want de derde wedstrijd van het kampioenschap staat pas gepland op zaterdag 13 oktober in Hellendoorn.

error: Alert: DIT MAG NIET !!