Bas Klein Haneveld houdt schade beperkt in ONK Enduro in Enter

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld heeft de schade in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Enter beperkt weten te houden. De rijder uit Vorden raakte in de eerste ronde een afgezaagde tak die uit een boom stak en blesseerde zijn arm. Door de pijn te verbijten, begon het tegen het einde weer beter te gaan waardoor hij er toch nog een derde plaats in de E1 klasse uit wist te slepen.

Vanwege een verandering in het reglement mochten de 250cc 2-takten ook deelnemen in de E1 klasse. Bas was de enigste rijder op een 250 4-takt machine en was er opgebrand om sterk aan het seizoen te beginnen. Het rijden ging gelijk vanaf het begin af aan lekker en hij voelde zich goed. Echter in de derde proef van de eerste ronde stootte hij zijn arm tegen een afgezaagde tak die nog een stuk uit de boom stak. Bas voelde gelijk veel pijn maar wilde niet opgeven en heeft de proef stapvoets rijdend met 1 hand aan het stuur uitgereden. Even dacht hij aan opgeven maar nadat hij in een aantal proeven de pijn had verbeten, kwam hij er doorheen en kon hij weer redelijk aanzetten.

Bas heeft de schade redelijk beperkt kunnen houden en wist er toch nog een derde plaats uit te slepen in de E1 klasse. Op dit moment is zijn arm vanaf zijn pols tot midden op zijn bovenarm paars. Bas is dan ook zeer blij dat er niet iets kapot is maar dat het bij een kneuzing is gebleven.

Van 9 t/m 16 februari reist de rijder uit Vorden af naar Spanje om daar onder leiding van Carlo Hulsen een trainingsstage af te werken. Op zaterdag 10 maart staat de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Holten.

Foto: Henk Teerink

error: Alert: DIT MAG NIET !!