Daan Bruijsten Nederlands kampioen enduro!

Afgelopen weekend is Daan Nederlands kampioen enduro geworden in de E1 klasse. Na zijn Vice Europese titel heeft hij zijn seizoen een gouden randje gegeven door alle ONK’s winnend af te sluiten.

De tweedaagse in Eindhoven werd verreden over vier rondes. De route liep door zwaar en mul terrein rondom defensie gebied. Elke ronde telde 3 proeven die gedurende de dag erg kapot gereden werden en alsmaar zwaarder werden. Met de 250 EXC-F JTX-KTM werd dus iedere pk optimaal benut om door het zware terrein te ploegen. In het Begin verliep het minder soepel hij was te voorzichtig en reed wat gespannen. De tijden waren zeker niet verkeerd maar hij moest er echt voor werken om deze eruit te persen. De gehele dag ging het gelijk op met Bas Klein Haneveld en in het begin ook nog samen met Rik Vierhuizen maar deze moest halverwege de dag lossen. Waardoor het om de dagzege om deze twee rijders ging maar Daan wist in de laatste ronde er nog strakke tijden uit te persen waardoor hij de dagwinst met 0.8sec wist te pakken.

Op de tweede dag werd het bijna een herhaling van de eerste dag alleen nu waren de proeven echt ware veldslagen geworden lange sporen, veel plassen op de modderige proeven. Maar de verschillen waren minimaal tot de laatste ronde bleven Bas en Daan op maximaal drie seconden van elkaar genaderd. Maar in de laatste ronde kon Daan profiteren van een foutje en bevestigde dat in de proeven erna nog even door super scherpe tijden eruit te persen. Waarbij hij met een voorsprong van 17 seconden de dagwinst pakte. Hiermee won hij alle wedstrijd van het ONK seizoen een zeer knappe prestatie!

Bedankt!

Ik heb dit jaar echt een prachtig seizoen gehad, ondanks een vervelende knie blessure heb ik prachtige resultaten kunnen behalen. Maar zonder steun van mijn familie, sponsoren en vrienden had ik dit natuurlijk nooit kunnen bereiken. In het bijzonder mijn vader en moeder! Zonder hun inspanningen zou ik nergens staan! We gaan ons nu klaar maken voor het nieuwe seizoen, wat weer van start zal gaan op 20 januari in Enter.

JTX-Racing
KTM NEDERLAND
Lagemaat Nijkerk
Foreign Flex
Staadegaard Automotive
Wennekes Welding support
Groba
Twin Air High Performance Airfilter Products
Bel-Ray Company, LLC
Vivelli Healthclub
RIDE 100%
Gaerne
Arai Helmet Europe
WLM Design
Festa BV
HGS Exhaust Systems
Super B Lithium batteries

error: Alert: DIT MAG NIET !!