Bas Klein Haneveld komt dichtbij zege in kampioensrit in Eindhoven

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is in de kampioensrit in Eindhoven dichtbij de zege gekomen in de E1 klasse. Vooral op zaterdag kwam hij heel kort bij maar kwam uiteindelijk net 0,81 sec tekort voor de winst. Op zondag opende hij beresterk en wist in de eerste drie ronden aan de leiding te rijden. Helaas kwam toen de man met de hamer op bezoek waardoor hij wat fouten begon te maken en de koppositie uit handen moest geven. Met tweemaal een tweede plaats in de kampioensrit blikt Bas tevreden terug op de wedstrijd en heeft het kampioenschap op een nette tweede plaats afgesloten!

Op de dagen voorafgaande aan de enduro had het veel geregend waardoor de omstandigheden bijzonder zwaar waren. De organisatie had één lange en twee kortere proeven uitgezet. De eerste proef was op en rondom de crossbaan van Oirschot. De tweede proef was het langste en deze was uitgezet op de Landsard in Veldhoven en proef 3 was op een akker.

De vrijdag verliep soepel voor Bas want zonder problemen kwam hij door de administratieve en technische keuring. Op zaterdagochtend mocht hij in de tweede minuut starten en voelde zich gelijk goed en scherp. Er moesten die dag vier ronden van 60 kilometer worden gereden.

In de eerste proef zat Bas er gelijk goed bij en verloor slechts een seconde op de kopman. Met de tweede proef had hij in het begin iets meer moeite en gaf hier wat tijd toe. In het midden van de wedstrijd had hij een achterstand van slechts achttien seconden op de kopman. Alles werd op alles gezet en in de derde ronde wist hij veel van zijn achterstand goed te maken. In de vierde en beslissende ronde liep hij nog verder in en dit zorgde ervoor dat hij bij het ingaan van de laatste proef nog slechts een achterstand had van drie seconden. Bas probeerde van alles en wist opnieuw de snelste tijd neer te zetten maar uiteindelijk was het net niet genoeg om de dag winnend af te kunnen sluiten en kwam uiteindelijk 0,81 sec tekort! Ondanks dat Bas tweede was geworden, was hij zeer tevreden over zijn rijden en keek reikhalzend uit naar de tweede dag.

Op de tweede dag begon Bas waar hij op zaterdag mee gestopt was. Maar liefst drie ronden lang wist hij de koppositie in handen te houden maar helaas begon in de laatste ronde de man met de hamer op te treden. Dit zorgde voor een paar foutjes en dat hij twee keer in een proef ten val kwam. Helaas verloor hij hiermee de koppositie en finishte met een achterstand van zeventien seconden op de kopman op een tweede plaats.

‘’De snelheid was dit weekend aanwezig en het heeft me weer erg veel vertrouwen gegeven voor het volgende seizoen. Nu hebben we even winterstop tot 20 januari want dan begint het nieuwe seizoen weer in Enter. We houden even een beetje rust en zullen de plannen voor volgend jaar rustig op een rijtje gaan zetten. Iedereen alvast bedankt voor jullie hulp en steun,’’ vertelt een tevreden Bas Klein Haneveld.

Foto: Henk Teerink

error: Alert: DIT MAG NIET !!