Bas Klein Haneveld tweede in ONK enduro in Zelhem

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem op een tweede plaats geëindigd. De rijder uit Vorden kende een moeilijke beginfase maar kwam naarmate de dag vorderde steeds beter in zijn ritme en wist als tweede te finishen.

De wedstrijd in Zelhem kende drie proeven waarbij de eerste proef op en om het motocrosscircuit in Halle werd verreden. De tweede proef was de spektakelproef waarbij de rijders een watergat moesten trotseren, een mooie wavesectie en meerdere springbulten. De slotproef werd verreden op een grasland en trok deels door het bos. Bas ging op vrijdag samen met Rudi Vossers, die als sponsor AutoTotaal de Husqvarna-rijder ondersteunt, naar Zelhem om de proeven nauwkeurig te verkennen.

Het was een mooie zonnige dag in Zelhem en Bas was er dan ook helemaal klaar voor. Helaas ging het rijden op het begin een beetje stroef en omdat hij enkele slordige foutjes maakte verloor hij in de eerste ronde meteen de aansluiting met de koplopers.

Gelukkig wist Klein Haneveld naarmate de dag vorderde steeds beter in zijn ritme te komen en reed hij steeds snellere tijden. Helaas kon Bas het gat naar de koploper niet meer dichten en moest zodoende genoegen nemen met de tweede plaats in de E1 klasse.

Na vier wedstrijden staat Bas op een stevige tweede plaats in de tussenstand. Aanstaande zaterdag wordt de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro, verreden in Harfsen.

Foto: Marieke Rouwenhorst

error: Alert: DIT MAG NIET !!