Bas Klein Haneveld opnieuw tweede in Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld heeft tijdens de derde wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn opnieuw een podiumplaats in de wacht weten te slepen. De rijder uit Vorden finishte als tweede in de E1 klasse en bezet ook deze positie in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap.

De organiserende club in Hellendoorn had drie mooie proeven uitgezet en de deelnemers kregen een route van tachtig kilometer voor de kiezen. Bij de eerste proef gingen de rijders van start op een bouwland en kwamen door twee verschillende bosjes met mooie single track paadjes. Proef twee was de bekende snelle proef in de zandkuil en de derde proef was de dauwpop proef welke van start ging vanaf de crossbaan van Hellendoorn.

Het rijden van Bas was niet scherp genoeg en hij had het moeilijk om zijn draai te vinden. Het lukte deze dag even niet zoals Bas het wilde hebben maar ondanks dat genoot hij toch van de mooie proeven. In de tweede ronde kwam hij in de zandkuil even ten val waarbij hij zijn knie licht blesseerde. Gelukkig had hij hier in het vervolg van de wedstrijd weinig hinder van en kon hij weer goede tijden op de klokken zetten.

Bas sloot de wedstrijd voor de derde keer dit jaar af als tweede. Aanstaande zaterdag is de vierde wedstrijd, welke wordt verreden in Zelhem en daar zal de Husqvarna-rijder opnieuw proberen om de concurrentie te achterhalen.

Foto: Damon Teerink

error: Alert: DIT MAG NIET !!