Bas Klein Haneveld met een goed gevoel tweede in ONK Enduro in Vorden

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is afgelopen zaterdag tijdens de tweede wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap enduro in Vorden op een tweede plaats geëindigd in de E1 klasse.

De enduro in Vorden is voor Bas zijn thuiswedstrijd en daarom hielp hij op woensdag mee met het uitzetten van de proeven. Vervolgens keerde de Husqvarna-rijder op vrijdag terug naar het parcours om deze nauwkeurig te verkennen. Mede doordat het zijn thuiswedstrijd is, was Klein Haneveld extra gebrand om een goed resultaat te behalen.

Net als in de wedstrijd in Bergeijk, voelde Bas zich goed thuis op zijn Husqvarna en gedurende de dag wist hij scherpe tijden op de klok te zetten. Dit leverde hem in twee proeven de snelste tijd op in zijn klasse. Dit gaf Bas een extra goed gevoel omdat dit al enige tijd niet was gelukt.

Aan het einde van de dag leverde zijn goede rijden hem een tweede plaats op. “Met deze tweede plaats ben ik vooral tevreden omdat het gat tussen mij en de koploper een stuk kleiner was dan in Bergeijk. Nu was het nog maar tweeëndertig seconden over een totale proeftijd van meer dan een uur. Hopelijk kan ik de komende tijd de druk nog verder opvoeren en nog dichterbij komen,” aldus Bas.

De volgende wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap enduro is aanstaande zaterdag in Hellendoorn.

error: Alert: DIT MAG NIET !!