Podiumplaats voor Nina Klink in EK Enduro in Duitsland

Nina Klink van het WPM KTM team is in het Europees Kampioenschap Enduro in het Duitse Burg op het podium geëindigd. De eerste dag sloot Nina af als vierde en op de tweede dag werd de dame uit Raalte netjes tweede. Naast Nina wisten ook Rik Vierhuizen (6-8) en Robin Nijkamp (11-5) top tien plaatsen neer te zetten terwijl Jan Willem Arendsen enorm veel ervaring op deed en in de klasse onder de 20 jaar twintigste en zestiende werd.

De organisatie had voor deze derde ronde van het Europees kampioenschap een route van zo’n 75 kilometer uitgezet waarin drie proeven waren verwerkt. In deze route zaten veel technische onderdelen en ook werden de rijders onderworpen aan veel kort draaiwerk.

Nina Klink kende een zware zaterdag die ze uiteindelijk afsloot op de vierde plaats. De tijden stonden erg krap, wat het extreem zwaar maakte omdat de rijders over de hele dag bijna geen rust kregen en wel continu op de limiet moesten rijden. Daarnaast vond ze het moeilijk om bij de goede tijden in de buurt te komen, ook wou ze geen onnodige risico’s nemen omdat een foutje juist nog meer tijd kost. Uiteindelijk accepteerde Nina dat er op zaterdag niet meer in zat qua tijden en kwam tevreden als vierde over de finish. Op de tweede dag ging het rijden een stuk beter. Het was de hele dag droog en daardoor was het makkelijker om binnen de tijdslimiet te finishen en konden de rijdsters iets meer rust pakken. Nina begon als vierde aan de wedstrijd maar knalde er in de laatste twee proeven nog twee scherpe tijden uit en wist door wist te stoten naar een tweede plaats. In de tussenstand van het Europees Kampioenschap staat Nina nu vierde, op zes punten van de derde dame.

Ook Rik Vierhuizen kende een stroef begin van zijn wedstrijd in Burg. In de eerste proef kwam hij meteen twee keer ten val waarna het rijden niet soepel meer ging en hem veel kracht kostte. Ook ondervond hij net als Nina weinig rust door de krappe rijtijden. Uiteindelijk sloot Rick de dag af op een achtste plaats in de E1 klasse. Op zondag had Rick veel pijn in zijn rug en probeerde na het nemen van een aantal pijnstillers zo zuiver mogelijk te rijden. Omdat de route nogal pittig was moest hij veel blijven staan en dit maakte het zwaar voor Rik. Hij moest tot op het tandvlees maar wist er toch een nette zesde plaats uit te halen. “Al met al een weekend met gemengde gevoelens, de pijn in de rug weerhield me van een beter resultaat dus moet ik tevreden zijn met deze zesde plek. Wetende dat er meer in zit, is dan weer positief,” aldus Rick.
Robin Nijkamp begon goed aan de wedstrijd en liet in de eerste proef de vierde tijd noteren. Echter kwam hij in de tweede proef in onbalans op een schuine helling waarbij hij een boom aantikte en zijn voorremslang beschadigde. Dit had tot gevolg dat hij geen voorrem meer had. Op de route heeft hij de remslang snel gewisseld maar hierdoor liep hij wel een tijdstraf op van vier minuten. Dit zorgde ervoor dat hij op de eerste dag buiten de top tien eindigde in de E2 klasse en genoegen moest nemen met een elfde plaats. Belust op revanche ging hij van start op de tweede dag. Hij begon met een goed gevoel aan de dag, wetende dat zijn tijden op de eerste dag goed waren voor een hoge klassering. Robin was de hele dag in strijd met de rijders op de vierde en vijfde plaats maar door een foutje in de voorlaatste proef verloor hij wat tijd. Door er in de laatste proef nog eens vol in te gaan, wist hij de vijfde plaats nog voor zich op te eisen en finishte uiteindelijk op twee seconden van de vierde man.

Jan Willem Arendsen ging van start in de leeftijdsklasse onder de 20 jaar. In de eerste twee ronden reed hij te gespannen waardoor hij veel energie verspeelde, met enkele domme valpartijen tot gevolg. Gelukkig herpakte Jan Willem zich in het tweede deel van de wedstrijd waarna het rijden beter en soepeler begon te gaan. Ook Jan Willem ondervond hinder van de geringe rust momenten, vooral omdat het parcours door de regen steeds zwaarder werd. Door een stomme fout klokte hij twee seconden te laat bij een controlepunt, wat hem twee minuten tijdstraf opleverde. Hierdoor was een goed resultaat gelijk verkeken en moest hij genoegen nemen met een twintigste plaats. Omdat Jan Willem op zaterdag teveel had gegeven, begon hij op zondag met enorm vermoeide handen aan de wedstrijd. Ook had hij veel last van zijn rug, wat hem parten speelde. Hierdoor kon hij niet dat beetje extra geven maar wel ging het rijden een stuk beter dan op zaterdag. Dit zorgde ervoor dat hij de tweede dag op een zestiende plaats af wist te sluiten.

Nina, Robin en Rik gaan zich nu klaar maken op de zesdaagse, welke op 28 augustus van start gaat in Frankrijk.

Foto’s: Henk van der Spek – Enduro.nl

error: Alert: DIT MAG NIET !!