EK Enduro Duitsland Lucas Dolfing

Lucas Dolfing uit Borger nam afgelopen weekend deel aan de derde wedstrijd om het Europees kampioenschap welke werd verreden bij het Duitse plaatsje Burg. Hij verdfedigde daar zijn zevende plaats in de tussenstand. Het werd een pittige wedstrijd met drie ronden van 74 km over een zware route met talloze knippen en gaten op de bospaden.

Ook was het tijdschema erg krap. De rijders hadden weinig tijd om te tanken en te eten bij de serviceposten. Twee lange enduroproeven en één crossproef leverden per dag één uur en 20 minuten proeftijd op, waarin steeds zo hard mogelijk gereden wordt.
Op dag één scoorde Dolfing een goede 7e plaats.

Commentaar van Lucas na dag 1: De eerste ronde ging wel goed met goede tijden. In de eerste proef liet ik wel iets teveel liggen. In de tweede ronde ben ik in proef 2 gestopt bij een geblesseerde rijder die op een onveilige plek lag. Dat kostte me meer dan een minuut en die tijd kreeg ik niet terug. Dat scheelde me een plaatsje in de uitslag. De derde proef lag mij wel goed. Daar reed ik tijden die goed waren voor plaats vier. In de laatste ronde maakte ik zelf een fout in de tweede proef, jammer.
Het is best wel een zware enduro. Op de route zitten veel gaten en het is veel single track in het bos en de regen was lastig. Het moet morgen nog wat beter.

Op dag 2 lukte het Lucas allemaal net wat beter en dat leverde een sterke vierde plaats op. Vooral op de lange enduroproef reed hij scherpere tijden en de derde proef ging de hele dag foutloos.

Commentaar van Lucas na dag 2: ik ben blij met mijn vierde plaats vandaag maar ik maakte nog net iets teveel kleine foutjes. Ik weet waar het sneller kon en daar gaan we weer aan werken.

Hierdoor klom Lucas van de zevende naar de vijfde plaats in het tussenklassement na drie wedstrijden.
De finale wedstrijd voor het EK enduro zal in oktober in Slowakije plaats vinden.

Foto: Henk van der Spek – Enduro.nl

error: Alert: DIT MAG NIET !!