Daan Bruijsten tweede in het Europees kampioenschap te Estland!

De JTX-KTM rijder Daan Bruijsten is op beide dagen van de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Paikuse te Estland op een sterke tweede plaats geëindigd! Hiermee werd hij met zijn 250-EXC-F tevens ook best geklasseerde Nederlander in het zand van Paikuse.

Op beide dagen werden dezelfde starttijden en tussentijden gehanteerd. Voor Daan betekende dit dat hij op zowel zaterdag als zondag om 09:30 uur van start ging en rond 15:00 uur weer klaar was. “Twee vrij korte enduro dagen voor een EK,” aldus de JTX rijder.

Na een reis van 2200km werd er in het weekend voorafgaand nog even hard getraind met twee sterke Estlandse rijders. Hierna werd de reis voorgezet naar de eindbestemming en werd in de week voorafgaand de wedstrijd de proeven meerdere keren goed bekeken. En begon hij gebrand aan het weekend. Hij had de rijlijnen goed opgeslagen, wat hem rust gaf tijdens het rijden omdat hij nu precies wist welke sectie hij op welke manier moest aanpakken en er alles kon uithalen. Het rijden in de eerste proef ging meteen lekker en de KTM-rijder zette hier een goede tijd op de klokken. Maar in de tweede proef kwam hij met twee valpartijen even uit zijn ritme. Maar gelukkig werd dit weer snel opgepakt en zette in de opvolgende proeven steeds snellere tijden vergeleken zijn concurrenten. In het tweede deel van de wedstrijd ging het steeds beter en werden de verschillen met de kopman steeds kleiner op een sterke tweede plaats kwam hij uiteindelijk dik tevreden binnen.

Op zaterdagavond had Daan samen met de andere Nederlandse rijders de moerasachtige plekken op de endurotest bekeken en zijn rijlijnen wat bijgesteld voor op de tweede dag. Ook op de tweede dag begon Daan fanatiek. Dit was ook direct terug te vinden in zijn tijden hij noteerde keer op keer de snelste tijd maar in de vijfde proef kwam hier een einde aan nadat hij even in de lange technische endurotest ten val kwam. Hij wilde deze tijd dan ook graag weer goed maken en ging er volle bak tegenaan. Maar in de zesde proef maakte hij opnieuw een foutje wat hem uiteindelijk kostbare secondes kosten. In de proeven hierna maakte hij geen foutjes en naderde de kopman nog wel maar kwam net te kort voor de winst.

Dik tevreden kan hij terug kijken op een geslaagde EK wedstrijd! In de stand is hij ook opgeschoven van een vijfde naar een tweede plaats!

Op 5 en 6 augustus wordt in het Duitse Burg de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap verreden. Daarna zal Daan zich klaar gaan maken voor de zesdaagse in Brive, welke wordt verreden van 28 augustus tot en met 2 september.

error: Alert: DIT MAG NIET !!