Bas Klein Haneveld scoort twee top tien plaatsen in EK Enduro Estland

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is op beide dagen van de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Estland in de top tien geëindigd. De eerste dag werd afgesloten op een achtste plaats en op de tweede dag kwam Bas na een zwaar bevochten wedstrijd als tiende binnen.

Op beide dagen werden dezelfde starttijden en tussentijden gehanteerd. Voor Bas betekende dit dat hij op zowel zaterdag als zondag om 09:52 uur van start ging en rond 15:15 uur weer klaar was. “Twee vrij korte enduro dagen voor een EK,” aldus de rijder uit Vorden.

Nadat hij in de week voor de wedstrijd de proeven meerdere keren goed had bekeken, begon hij gebrand aan het weekend. Hij had de rijlijnen goed opgeslagen, wat hem rust gaf tijdens het rijden omdat hij nu precies wist welke sectie hij op welke manier moest aanpakken. Het rijden in de eerste proef ging lekker en de Husqvarna-rijder zette hier een goede tijd op de klokken. Dit ritme kon Bas goed vasthouden totdat hij helaas in de laatste ronde een foutje maakte in de endurotest. “Ik zag een boomstronkje over het hoofd en ging er met een redelijke snelheid af. Ik lag onder de motor en er verstreek dus veel tijd voordat ik verder kon. Het kostte veel seconden maar ik heb snel de knop om gezet en de laatste crossproef gereden.” Dit leverde Klein Haneveld aan het einde van de dag een achtste plaats op.

Op zaterdagavond had Bas samen met de andere Nederlandse rijders de moerasachtige plekken op de endurotest bekeken en zijn rijlijnen wat bijgesteld voor op de tweede dag. Ook op de tweede dag begon Bas fanatiek. Het rijden ging de hele dag goed en hij was flink in strijd voor de plaatsen negen t/m elf. In de laatste twee proeven maakte Bas echter veel fouten en dit koste hem zo’n twintig seconden op de concurrentie. Gelukkig lukte het hem nog wel om de tiende plaats te bemachtigen, met een voorsprong van slechts negen seconden op de elfde man en een achterstand van dertien seconden op de negende man.

Op 5 en 6 augustus wordt in het Duitse Burg de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap verreden. Daarna zal Bas zich klaar gaan maken voor de zesdaagse in Brive, welke wordt verreden van 28 augustus tot en met 2 september.

error: Alert: DIT MAG NIET !!