SIXDAYS®

sixdays.nl

EK Enduro: toptien score voor Lucas Dolfing

De tweede wedstrijd van het Europees kampioenschap werd verreden in het verre Estland nabij het kustplaatsje Paikuse. De 160 deelnemers kregen kregen een wat saaie route van ruim 60 kilometer voorgeschoteld. Veel rechte gravelpaden en flink wat asfalt. De drie zware proeven per ronde maakten dat weer goed. Deze waren gelukkig wel deels op het lijf van de Nederlanders geschreven. De korte eerste proef op een hobbelig graslandje was vooral een kwestie van draaien en keren tegen de walletjes.

De 24 jarige Lucas Dolfing uit Borger kon hier goed mee uit de voeten. Hij maakte regelmatig tijd goed op zijn naaste belagers. Dat lukte ook steeds in de derde proef; een puur klapzand geval aan een rivier. Alleen in de lange zware tweede proef, de enduroproef die bijna 8 minuten duurde, moest hij vaker iets toegeven. Zo hard mogelijk tussen de bomen door slingeren over ook weer klapzand en zompige bosgrond met veel knippen en wortels is toch een vak apart voor Nederlanders.

Op de eerste dag haalde Dolfing uiteindelijk een goede zevende plaats in een veld van 14 Europese toppers.
Commentaar van Lucas na dag 1: De eerste ronde op zaterdag moest ik toch weer erg wennen, ik was niet scherp genoeg. Het rijden op zich ging wel goed; ik ben niet gevallen maar het moet net iets harder. Het stond allemaal erg dicht bij elkaar en dat scheelt zo een paar plaatsen. Ik moet vooral harder op de enduroproef, net iets brutaler. Dat ga ik morgen proberen.

Op dag 2 zette Dolfing nog eens goed aan; hij reed lange tijd op de 6e plaats maar kon dat net niet vasthouden. Zowel in de 1e ronde als in de 3e ronde raakte hij in de enduroproef een boom. De laatste keer was het goed raak met een zere schouder en de helm en de bril scheef. Dat kostte teveel seconden en zo eindigde hij opnieuw de 7e plaats.
Commentaar van Lucas na dag 2: ik heb vandaag feller gereden maar dan kan het ook net mis gaan. Toch ben ik tevreden met mijn uitslagen.

Door goed rijden klimt Dolfing van de negende naar de zevende plaats in het tussenklassement.

De derde wedstrijd voor het EK enduro zal begin augustus in Duitsland plaats vinden.

Foto’s: Henk van der Spek (enduro.nl).

error: Alert: DIT MAG NIET !!