EK enduro: toptien plaats voor Lucas Dolfing

De eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap werd verreden in het Portugese Gouveia. In een uitdagend terrein dichtbij het natuurpark Serra de Estrela tegen de Spaanse grens werd het een zware wedstrijd. Steeds klimmen en dalen op geitenpaadjes die bezaaid lagen met grote en kleine stenen. In de proeven hadden de rijders ook veel last van het stof dat van de droge ondergrond opwaaide. Lucas had dit jaar niet uitgebreid kunnen trainen op harde bodem en dat was zeker in het begin merkbaar. Een val in de vijfde proef kostte hem ook nog eens een plaats. Verder reed hij op de route op een grote steen het achterwiel kapot maar dat kon gelukkig gerepareerd worden.

Dit zei Lucas na de eerste dag:
Alles viel een beetje tegen. Ik kon mijn ritme niet goed vinden en met een 10e plek in de E3 klasse ben ik niet helemaal tevreden. Maar morgen is er weer een dag en dan ga ik er weer vol voor.

Na veel regen in de nacht was de route op de tweede dag stofvrij en het rijden ging steeds beter. Lucas begon halverwege het goede gevoel met de motor weer terug te krijgen en dat leverde ook goede proeftijden op. Halverwege stond hij zelfs op plaats acht maar na een slippertje in de vijfde proef werd dat negende plek.

Dit zei Lucas na afloop van de wedstrijd:
Ik merk na twee intensieve dagen dat het rijden al weer steeds beter ging. Ik hoop mijn resultaten bij de volgende wedstrijd nog flink te verbeteren.

De tweede wedstrijd voor het EK enduro zal begin juli in Estland plaats vinden.

Foto’s: Henk van der Spek (enduro.nl)

error: Alert: DIT MAG NIET !!